Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kysselefova zmagala, Bertoncelj zadnjič doma

Na tekmi svetovnega pokala v Kopru nov uspeh najboljše slovenske telovadke na preskoku.
Tjaša Kysselef je bila spet najboljša na svojem priljubljenem orodju, preskoku. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Tjaša Kysselef je bila spet najboljša na svojem priljubljenem orodju, preskoku. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
STA
4. 9. 2021 | 16:14
4. 9. 2021 | 17:50
3:26
Najboljša slovenska telovadka Tjaša Kysselef je že prvi dan končnih odločitev na svetovnem pokalu v Kopru poskrbela za veliko veselje v domačem taboru. Osemindvajsetletna Ljubljančanka je v finalu preskoka nastopila zadnja po vrsti, a ohranila mirno kri, dodala težavnost glede na kvalifikacije in z oceno 13,825 točke zanesljivo slavila zmago.

»Res sem vesela, kako dobro sem opravila oba skoka. Priznam, da sem na skrivaj tudi potočila kakšno solzo ob zmagi, res sem si jo enkrat želela doseči pred domačimi navijači. To me je danes najbolj razveselilo. Bilo je več vznemirjenja, ker je bila tekma na domačih tleh in se pred domačimi navijači želim pokazati v najlepši luči. Seveda imam tudi večjo spodbudo s tribun, vsi navijajo zame, kar je lepo slišati. Ampak danes sem imela več treme kot običajno,« je povedala Kysselefova.

Hkrati je poudarila, da dvomov o tem, ali bo še nadaljevala gimnastiko na tej ravni, če še sodi med najboljše, zdaj ni več. »Danes je ta dvom šel stran, tako da je pred menoj še kar nekaj lepih sezon. Upam tudi, da se dvom nikoli več ne bo naselil vame. Tega ne bom več dopustila. Po tej zlati medalji si želim še več,« je še dejala telovadka Zelene jame, ki se je na spomladanskem evropskem prvenstvu prvič uvrstila v finale in s petim mestom dosegla uspeh kariere.

Za nov uspeh slovenske gimnastike je v finalu dvovišinske bradlje poskrbela Lucija Hribar. Mlada telovadka je prikazala še lepši nastop kot v kvalifikacijah, kjer je bila prav tako tretja, in s svojo najboljšo oceno kariere, 12,900 točke, zasedla tretje mesto. Zmagala je Slovakinja Barbora Mokošova (13,650).

Sašo Bertoncelj v Sloveniji ne bo več tekmoval. FOTO: Tomi Lombar
Sašo Bertoncelj v Sloveniji ne bo več tekmoval. FOTO: Tomi Lombar

 

Slovo konjenika


Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je vlogo prvega aduta slovenske gimnastike prevzel po upokojitvi Aljaža Pegana in Mitje Petkovška, je še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom. Sestava na konju z ročaji se mu ni posrečila, tako da je s 13,550 točke v finalu zasedel šesto mesto. Sestavo je glede na kvalifikacijski nastop otežil kar za pol točke, a ga je danes pokopala slabša izvedba. Zmagal je Albanec Matvei Petrov (14,650 točke).

Bertoncelj je sicer že pred časom naznanil, da gre za njegovo zadnjo sezono v karieri, ki se bo predvidoma končala na oktobrskem svetovnem prvenstvu. Ima sicer 24 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala, od tega tudi osem zmag. Zmagal je tudi na evropskih igrah, postal univerzitetni prvak, z evropskih prvenstev pa ima tri kolajne: leta 2018 je v Glasgowu osvojil srebro, v zbirko pa je dodal še dva brona leta 2010 v Birminghamu in 2014 v Sofiji.

Današnje finalne boje v Kopru sta slovesno odprla predsednik Gimnastične zveze Slovenije (GZS) Damjan Kralj ter častni gost, predsednik Mednarodne gimnastične zveze (Fig) Japonec Morinari Vatanabe. Ta se je v luči volilnega kongresa Figa, ki bo v začetku novembra v turški Antalyi, odločil tudi za obisk Slovenije.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine