Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tjaša Kysselef peta na evropskem prvenstvu

Slovenska telovadka v finalu preskoka v Baslu do uspeha kariere.
Tjaša Kysselef se je s petim mestom v finalu preskoka izkazala na evropskem prvenstvu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Tjaša Kysselef se je s petim mestom v finalu preskoka izkazala na evropskem prvenstvu. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
M. U., STA
24. 4. 2021 | 16:35
24. 4. 2021 | 17:59
2:34
Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je v finalu preskoka na evropskem prvenstvu v Baslu zasedla peto mesto. Sedemindvajsetletnica se je v sredinih kvalifikacijah prvič v karieri prebila med najboljšo osmerico stare celine, danes pa je z dvema dobrima skokoma prišla do uspeha kariere.

Na veliko veselje švicarskih prirediteljev je zmago na preskoku slavila domačinka Giulia Steingruber s 14,824 točke. Srebrna je bila najboljša iz kvalifikacij, Britanka Jessica Gadirova (14,466), bronasta pa Rusinja Angelina Melnikova (14,416). Kysselefova je za finalni nastop prejela povprečje 13,666. Po novem uspešnem nastopu je telovadka Zelene jame razumljivo sijala od sreče, še posebej,ker je bila to njena prva velika tekma po več kot letu dni in odsotnosti zaradi poškodbe in operacije gležnja.

»Spet sem skoraj tako šokirana, kot sem bila po kvalifikacijah in preboju v finale. Oba skoka sta mi zelo lepo uspela in da sem bila na koncu celo peta, to je neverjetno! Noro!« je bila po nastopu navdušena Kysselefova, ki kar ni mogla verjeti, kako se je tekma razpletla.

Ljubljančanka je bila uspeha izredno vesela. FOTO: Igor Zaplatil
Ljubljančanka je bila uspeha izredno vesela. FOTO: Igor Zaplatil


Nogo hladi z ledom


»To prvenstvo, ta finale sem doživela kot nekaj najlepšega v karieri doslej. Počutim se, kot da spet prvič tekmujem. Ne morem verjeti,« je vzhičeno pripovedovala in spomnila: »Še pred dvema mesecema nisem verjela, da se bom lahko pripravila za to prvenstvo. Res se mi je vse 'poklopilo'. Noro vesela sem, srečna in hvaležna za vse.«

Ljubljančanka je bila obenem zadovoljna, da je noga zdržala, čeravno čuti bolečine: »Noga je super, je stabilna. Malo me boli, ampak to sem pričakovala ob vseh teh doskokih na trdo podlago. Vedela sem, da me to čaka. Pomagam si s protivnetnimi tabletami in si nogo hladim z ledom.«

Kysselefova bo sezono nadaljevala na junijskih svetovnih pokalih, jeseni jo čaka domači svetovni pokal v Kopru, nato pa še svetovno prvenstvo. Z današnjim dnem je obenem tudi konec slovenskih nastopov na tem gimnastičnem EP, na katerem so se delila tudi mesta za poletne olimpijske igre v Tokiu. Med slovenskimi kandidati za zdaj nihče še ni potrdil olimpijske norme.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine