Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Stopničke neuničljive Anje 
med nizozemsko elito

Spodbuden vstop Klinarjeve v sezono na močnem tekmovanju v Eindhovnu. Zmagi Tjaše Vozel v Beogradu.
Anja Klinar je spodbudno vstopila v novo sezono.
Anja Klinar je spodbudno vstopila v novo sezono.
Siniša Uroševič
16. 4. 2018 | 10:00
3:42
Po prvem letu dela reprezentančnega selektorja Gorazda Podržavnika, naslednika Mihe Potočnika, in nekaterih spremembah v načinu dela in selekciji je zdaj pred Korošcem nova tekmovalna sezona. Do poletnega vrha sledi nekaj klasičnih preizkušenj, predvsem pa je nenavadno, da bo tokrat odprto DP že ob prihajajočem koncu tedna, od petka do nedelje, v kranjskem bazenu. Tako se bodo kandidati za EP, avgusta v Glasgowu, in mladinsko EP, en mesec prej v Helsinkih, pognali v boj za norme že v Kranju, nakar bo združeno državno prvenstvo v zadnjem julijskem tednu na Obali. Med velikimi tekmovanji ne gre prezreti še sredozemskih iger v zadnjem junijskem tednu v Tarragoni (Špa).


Nova pot Klinarjeve


Na najodmevnejšem med omenjenimi tekmovanji, avgustovskem EP, sodeč po dosedanjih Podržavnikovih potezah, ne gre pričakovati pretirano široke ekipe, a sodeč po sedanji ravni pripravljenosti bo vnovič med udarnimi aduti slovenske vrste Anja Klinar. Jeseničanka, ki je pred dvema tednoma praznovala 30. rojstni dan, je v lanski sezoni doživela šok, ko je pri radovljiškem klubu ostala brez odstavljenega trenerja Mihe Potočnika. Vprašljiva je bila njena športna prihodnost, a zasilna rešitev je bila spodobna: začela je delati pod vodstvom Urše Potočnik, soproge svojega nekdanjega trenerja, na tradicionalno močni tekmi v Eindhovnu, središču cenjenega nizozemskega plavanja, pa je zdaj opozorila nase.

Na 200 m delfin je s časom 2:12,74 zmagala, na 400 m prosto ji je za Nemko Marlene Kahler, ki je bila od slovenske plavalke hitrejša za devet stotink, pripadlo 2. mesto. »Izidi se sučejo okrog pričakovanj, več pričakujeva na naslednji tekmi v Kranju, kjer bo tudi že vidna prva podoba Anjine tekmovalne pripravljenosti v tej sezoni,« je poudarila trenerka Potočnikova. Skupaj s plavalko bi še bolj zadovoljna zapuščala Nizozemsko, če bi bila v tesnem dvoboju z Nemko na 400 m uspešnejša. »Anji manjka še nekaj hitrosti. Za še boljši dosežek pa bo morala hitreje začeti,« je tudi nova trenerka podčrtala tisto, kar je za eno vodilnih slovenskih plavalk zadnjega desetletja že dolgo znano: pogosto zablesti v zadnjih metrih, za uvod pa je kar pretirano zadržana. Za slovo od močnega mitinga je nastopila še na 100 m delfin in zasedla 7. mesto (1:01,84). Najbolj pomembno je, da ohranja stik z najboljšimi, obenem pa je seveda jasno, da regeneracija po tekmovalnih naporih in ostrem treningu pri tridesetletnici seveda ne more biti tako hitra kot pri mlajših plavalkah.
 

Stopničke za Taro Vovk


Med slednjimi močno trka na reprezentančna vrata Olimpijina najstnica Neža Klančar. V Eindhovnu je bila z osebnim rekordom 55,65 na 100 m prosto 7., na 50 m prosto je bila s 26,03 mesto nižje. Podobno kot Klinarjeva je bila močnejša v drugi polovici nastopa. Za tretje slovenske stopničke na mitingu pa je poskrbela Tara Vovk, reprezentantka iz PK Ljubljana, z osebnim rekordom 2:17,00 tretja na 200 m mešano. V Beogradu se je z zmagama na 50 in 200 m prsno odrezala Tjaša Vozel.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine