Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski petnajstletnik preskočil 220 cm! (VIDEO)

Slovenski atletiki se obeta nov šampion svetovnega formata. Sandro Jeršin Tomassini je pri 15 letih preskočil 220 cm, a ve, da lahko gre še višje. V sredo nov izziv v Žalcu.
pokalni zmagovalci
pokalni zmagovalci
P. Z.
30. 5. 2019 | 18:50
30. 5. 2019 | 18:51
2:37
Mladi slovenski atlet Sandro Jeršin Tomassini (Mass) je na področnem tekmovanju za osnovne šole v Ljubljani še izboljšal državni rekord v kategoriji do 16 let. Ta zdaj znaša že neverjetnih 220 centimetrov.

Sandro je rekord na isti tekmi izboljšal kar trikrat, saj je v prvih poskusih preskočil najprej 216 cm, sledila pa sta še uspešna skoka na 218 in 220 cm. S tem dosežkom se je izenačil na prvem mestu letošnje svetovne lestvice do 18 let, izenačil pa je tudi najboljši izid na svetu v svoji starostni kategoriji, piše na spletni strani Atletske zveze Slovenije.

Jeršin Tomassini je zabeležil tudi peti najboljši slovenski rezultat vseh časov v skoku v višino. Rekorder je Rožle Prezelj z 232 centimetri. Drugi je Sašo Apostolovski, ki je preskočil 230, tretji Dejan Miloševič z 226 in četrti Miha Prijon z 224 centimetri.


 

Ve, da lahko skoči še višje


»Ko smo prišli na štadion, sem imel namen izvesti le dva ali tri skoke, toliko, da se uvrstim v finale v Žalcu, saj je bilo vreme zelo slabo. Nato so tekmovanje prestavili v dvorano in sem sem se odločil, da normalno odskačem, saj so v dvorani dobri pogoji. Sprva se nisem dobro počutil, tudi skoki niso bili dobri, a sem se ogrel in je šlo vse bolje. Čutim, da je še nekaj rezerve, saj skok prek 220 centimetrov ni bil popoln. Upam, da bom v Žalci skočil še višje, saj sem zadnje dve leti prav tu naredil najboljša skoka,« je po izjemnem uspehu sporočil 15-letni Tomassini, ki najraje skače v miru: »To, da se je v dvorani zbralo kar nekaj ljudi, ni imelo večjega vpliva. Pri skokih poskušam vse odmisliti. Ne maram, da ljudje med skokom ploskajo, a me seveda spodbuda navijačev ne moti,« je povedal Tomassini.

Finale šolskega prvenstva v Žalcu bo v sredo, 5. junija. Morda bomo videli še en rekord, so ob tem zapisali na AZS.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine