Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenske šahistke prepričljivo ugnale Islandke

Na ekipnem evropskem prvenstvu v Čatežu je naša prva moška zasedba remizirala z Avstrijo.
Laura Unuk je remizirala z edino islandsko velemojstrico Lenko Ptačnikovo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Laura Unuk je remizirala z edino islandsko velemojstrico Lenko Ptačnikovo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. Š., STA
19. 11. 2021 | 18:05
19. 11. 2021 | 18:11
1:58

Slovenske šahistke so v šestem kolu ekipnega evropskega prvenstva, ki se je po dnevu premora nadaljevalo v Čatežu, prepričljivo s 3,5:0:5 odpravile Islandke. Naša prva moška ekipa je remizirala z Avstrijo (2:2). Preostali slovenski zasedbi sta visoko izgubili: druga ženska ekipa je z 1:3 klonila pred Španijo, druga zasedba šahistov pa z Nemčijo (0:4).

Po več kot polovici prvenstva je med slovenskimi šahisti v skupni razvrstitvi v odprti konkurenci še vedno boljša druga moška vrsta, ki s šestimi točkami zaseda 21. mesto. Pred prvo ekipo, ki deli 25. mesto, ki ima točko naskoka. Med šahistkami je prva ekipa s petimi točkami na 25. mestu, dve mesti nižje je s točko zaostanka druga zasedba.

Laura Unuk je v šestem kolu z edino islandsko velemojstrico Lenko Ptačnikovo remizirala, za zanesljivo slavje so zmage dosegle Lara Janželj, Zala Urh in Jana Krivec.

Luka Lenič, Jure Borišek in Jure Borišek so na prvih treh deskah Slovenije 1 remizirali z Avstrijci, tako da je odločala četrta deska, na kateri si je Matej Šebenik z belimi figurami prav tako razdelil točko z Davidom Shengelio.

Druga reprezentanca Slovenije je po presenetljivi zmagi nad prvo ekipo gostiteljev v prejšnjem kolu kot 34. nosilka gladko izgubila z Nemčijo. Za drugo žensko ekipo pa je edino točko osvojila Pia Marie Ružič, ki je ugnala Španko Mario Eizaguerri Floris. Izgubile so Ivana Hreščak, Špela Kolarić in Nina Hercog.

V obeh konkurencah so vodstvo ohranili Rusinje in Rusi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine