Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenske odbojkarice so v četrtem poskusu prišle na svoj račun

Izbranke stratega Marca Bonitte so z odlično predstavo prekosile Madžarsko.
Slovenske odbojkarice so proslavile prvo zmago na EP. FOTO: CEV
Slovenske odbojkarice so proslavile prvo zmago na EP. FOTO: CEV
Š. R., STA
22. 8. 2023 | 18:27
22. 8. 2023 | 20:36
2:43

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je danes odigrala svojo četrto tekmo na evropskem prvenstvu  in prišla do prve zmage. V belgijskem Gentu je bila boljše od Madžarske s 3:0 (19, 18, 16).

Po ponedeljkovem dnevu premora so izbranke stratega Marca Bonitte z odlično predstavo prišle do prve zmage na prvenstvu stare celine. Na prvih treh tekmah so  zabeležile tri poraze proti zahtevnim tekmicam, tokrat pa so v vseh treh nizih kmalu prevzele nadzor nad igro in Madžarke niso našle pravega odgovora.

S 15 točkami je bila pri Sloveniji najuspešnejša Nika Milošič, po 13 točk sta dodali Maša Pucelj in Lorena Lorber Fijok. Slovenija: Mlakar 11, Pogačar 1, Pucelj 13, Lorber Fijok 13, Zatković 2, Šiftar, Najdić 1, Velikonja Grbac, Milošič 15, Boisa, Mazej, Planinšec 7, Banko, Ramić; Madžarska: Vezsenyi, Toth, Kump, Glemboczki 10, Török, Nacsa-Pekarik 5, Berko, Nemeth 18, Kiss 4, Petovary 1, Pinter 1, Kertesz, Bosko 1, Laszlop.

Nika Milošič je po zmagi poudarila: »Danes smo prikazale res zbrano igro, držale smo se sistema, za katerega smo se dogovorili. Zmožne smo prikazati še več, a sem res vesela, da smo zmagale z rezultatom 3:0, kar je bil tudi cilj. V sredo nas čaka nova tekma in pomembno je, da jo odigramo s čisto glavo in zelo zbrano, da zabeležimo novo zmago. Ukrajina je zelo dobra ekipa, vendar smo jo zmožne premagati. Zelo napadalno in agresivno moramo začeti s servisom, da malo odmaknemo sprejem od mreže, s tem bo lažje postaviti blok in po tem tudi obrambo.«

Skupinski del so Slovenke začele proti Poljakinjam, nato je sledilo soočenje z gostiteljicami Belgijkami, v nedeljo pa še dvoboj z evropskimi podprvakinjami Srbkinjami. Najtesnejši dvoboj je bil z domačinkami, kjer so jim Slovenke tudi odvzele niz, tekmo pa so skoraj popeljale v petega.

Za konec predtekmovalnega dela se bodo Slovenke v sredo ob 17. uri pomerile še z ukrajinsko izbrano vrsto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine