Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenska plavalka potegnila kratko v Beogradu: padali tudi udarci

Tretja tekma evropskega pokala je bila za mnoge daljinske plavalce zadnja priložnost za preizkus pripravljenosti pred svetovnim prvenstvom na Japonskem.
Katja Fain ima za seboj zanimivo izkušnjo iz beograda. FOTO: Jože Suhadolnik
Katja Fain ima za seboj zanimivo izkušnjo iz beograda. FOTO: Jože Suhadolnik
Š. R., STA
17. 6. 2023 | 13:46
17. 6. 2023 | 16:27
1:49

Tretja tekma evropskega pokala v Srbiji je bila za mnoge daljinske plavalce zadnja priložnost, da preizkusijo pripravljenost pred julijskim svetovnim prvenstvom na Japonskem. Med udeleženci je bila tudi slovenska reprezentantka Katja Fain, ki pa je zaradi nešportnega obnašanja sotekmovalk ter sodniške neaktivnosti tekmo končala brez uvrstitve.

»Moram reči, da je bila tekma zelo slabo organizirana. Kljub temu, da so jo izpeljali že lani, in sem na njej tudi zelo dobro nastopila, je bila tekma letos res slabo organizirana,« je uvodoma za Plavalno zvezo Slovenije dejala reprezentantka, ena od peterice Slovencev z vstopnico na SP v Fukuoki, ki bo na sporedu od 14. do 30. julija.

»Začela sem dobro, potem pa je bilo plavanje pred in po prvih dveh bojah res nešportno. S tremi plavalkami sem imela težave in prišlo je do kar nekaj udarcev, eden, v koleno, je bil celo precej močan. Sodniki niso bili na mestu oziroma niso niti vedeli, kaj točno počnejo, tako da niso dosodili prekrška. Tudi zato sem se odločila, da tekmo predčasno končam, saj pred SP res ne želim tvegati poškodbe,« je dodala Fain.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine