Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenke prvič na kolenih

Belgijske odbojkarice so bile v tretjem kolu kvalfikacij za EP 2019 pred domačimi navijači boljše s 3:0.
Saša Planinšec je bila med najopaznejšimi na parketu. FOTO: Bart Vandenbroucke/CEV
Saša Planinšec je bila med najopaznejšimi na parketu. FOTO: Bart Vandenbroucke/CEV
J. P.
22. 8. 2018 | 22:41
22. 8. 2018 | 22:54
1:47
Antwerpen – V tretjem kolu kvalifikacij za nastop na odbojkarskem evropskem prvenstvu prihodnje leto so v obračunu dotlej še neporaženih zasedb Slovenke na gostovanju v Antwerpnu ostale praznih rok, Belgijke so jih namreč odpravile brez oddanega niza, s 3:0 (23, 16, 21). »Povratni« dvoboj bo že v soboto (ob 20.30) v mariborskem Taboru.


V prvem nizu slovenskih +5


Vendar pa so izbranke selektorja Alessandra Chiappinija precej dražje prodale svojo kožo, kot kaže končni izid. Imele so tudi priložnosti, da bi se dokopale vsaj do častnega niza, a so jih zapravile – predvsem v uvodnem nizu, ko so pri drugem tehničnem odmoru vodile za udobnih pet točk (16:11), izid pa je bil nazadnje izenačen na 23. točki.


Belgijke manj grešile


Slovenke so bile enakovredne v vseh segmentih igre z izjemo začetnega udarca, Belgijke – tudi nekdanja podajalka Calcita Volleyja Ilka van de Vyver – so namreč primazale kar dvanajst asov, obenem so si privoščile pol manj neizsiljenih napak kot tekmice (16:34). Točke so prispevale: Iza Mlakar 14, Saša Planinšec 11, Ana Marija Vovk 10, Tina Grudina in Anita Sobočan po 4, Eva Mori 3, Pia Blažič 2, Žana Zdovc Sporer 1.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine