Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ruski »vitez« od pekla do nebes

Aleksandr Povjetkin nokavtiral favoriziranega Dilliana Whyta in postal prvi izzivalec svetovnega prvaka Tysona Furyja.
Aleksandr Povjetkin je pokazal, da še ni za staro šaro. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Aleksandr Povjetkin je pokazal, da še ni za staro šaro. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
23. 8. 2020 | 12:00
24. 8. 2020 | 10:41
2:02
Ljubljana – Ruski boksarski veteran Aleksandr Povjetkin (36 zmag, 25 s k. o., 1 neodločen izid, 2 poraza) je s klasičnim nokavtom v peti rundi utišal Britanca Dilliana Whyta (27 zmag, 18 s k. o., 2 poraza) in z njim vse kritike, ki so trdili, da se pri štiridesetih letih ni več sposoben kosati z najboljšimi težkokategorniki na svetu.

S presenetljivim uspehom v Brentwoodu si je »vitez« iz Kurska izbojeval diamantni šampionski pas združenja WBC in položaj prvega izzivalca britanskega svetovnega prvaka Tysona Furyja (30 zmag, 21 s k. o., 1 neodločen izid brez poraza). »Nisem pričakoval, da bom zmagal na takšen način,« je priznal Povjetkin, ki mu je med dvobojem uspel izjemen zasuk, saj se je v četrti sam znašel dvakrat na tleh.


»Čeprav mi je sodnik dvakrat štel, sem se počutil zelo samozavestnega,« je razkril ruski as, ki je favoriziranega Whyta »uspaval« s silovitim levim aperkatom. S tem porazom so se upi 32-letnega Britanca, da bi se v kratkem boril za naslov svetovnega prvaka v kraljevski kategoriji, razblinili kakor milni mehurček. Nadeja se, da bom čim prej dobil možnost povratnega obračuna s Povjetkinom.

»Ali lahko dobim revanšo že decembra?« je Whyte vprašal svojega promotorja Eddieja Hearna, ki mu je zatrdil, da je to njegov načrt. »Zlizali si bomo naše rane, se vrnili in premaknili naprej,« je odvrnil Hearn, nakar je Whytu vidno odleglo. »No, potem bo še vse v najlepšem redu. Zdaj je, kar je, to je pač boks.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine