Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rovanperä bi lahko že v nedeljo spisal zgodovino prvenstva WRC

Finski dirkač Kalle Rovanperä (Toyota) vodi po sobotnem, tretjem dnevu relija na Novi Zelandiji, 11 dirke letošnje sezone.
Kalle Rovanperä pred štartom letošnjega prvega »brzinca« na Novi Zelandiji. FOTO: John Cowpland/AFP
Kalle Rovanperä pred štartom letošnjega prvega »brzinca« na Novi Zelandiji. FOTO: John Cowpland/AFP
Š. R., STA
1. 10. 2022 | 08:20
1. 10. 2022 | 08:26
1:36

S tem je Finec Kalle Rovanperä, ki ravno v soboto slavi rojstni dan, še korak bližje naslovu svetovnega prvaka, ki bi ga lahko osvojil že v nedeljo, če bo dirko končal z osmimi točkami prednosti pred Estoncem Ottom Tänakom (Hyundai). Rovanperä, ki je dopolnil 22 let, lahko postane najmlajši svetovni prvak v reliju. Po tretjem dnevu ima Finec 29 sekund prednosti pred Francozom Sebastienom Ogierjem (Toyota). Na tretjem mestu Tänak, ki je bil po drugem dnevu na vrhu, zaostaja za 46,4 sekunde.

Sobotne hitrostne preizkušnje so potekale v zelo mokrih razmerah, zaznamovalo pa jih je več odstopov. Med drugimi je odstopil Britanec Elfyn Evans (Toyota), ki je bil po drugem dnevu relija na drugem mestu.

»Odličen dan. Lahko sem zelo zadovoljen s tem, kaj smo naredili v teh ekstremno težkih pogojih. Zelo smo se potrudili,« je nasmejan dejal Rovanperä, so zapisali na spletni strani WRC.

V nedeljo dirkače čakajo še zadnje štiri hitrostne preizkušnje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine