Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ristićeva v Moskvi do srebra

Najboljša slovenska karateistka Tjaša Ristić je na turnirju serije premier league v Moskvi v kategoriji do 61 kg osvojila srebrno kolajno.
Tjaša Ristić je pred tremi leti osvojila bronasto odličje v kategoriji do 61 kg na 53. evropskem prvenstvu v karateju v Novem Sadu. FOTO: Dejan Javornik
Tjaša Ristić je pred tremi leti osvojila bronasto odličje v kategoriji do 61 kg na 53. evropskem prvenstvu v karateju v Novem Sadu. FOTO: Dejan Javornik
STA
3. 10. 2021 | 19:24
2:21
Finale Tjaše Ristić z Rusinjo Anastazijo Čupino se je končal z izidom 4:4, Rusinja pa se je veselila zmage, ker je v dvoboju prva dosegla točko.

»Sodniki so Rusinji zelo hitro dosodili prvo točko, predvsem pa sem kriva tudi sama, saj sem prišla v položaj, v katerem ob tej točki ne bi smela biti. Škoda le, ker mi je na koncu zmanjkalo časa. Rusinja je vodila že s 4:0, nato pa sem našla svoj ritem in če bi finale trajal še nekaj sekund, bi mi verjetno uspel preobrat,« je po tekmi za STA povedala slovenska reprezentantka.

Že v soboto je v težkem razporedu najprej tesno s 4:3 ugnala Norvežanko Bettino Alstadtseather, nato pa gladko z 8:0 Azerbajdžanko Ajlo Rzadade. V četrtfinalu je s porazom 4:0 z blazine odšla še Kazahstanka Asel Kanaj. Sreča pa se je tekmovalki kranjskega kluba nasmehnila v polfinalu, kjer je z najmanjšim možnim izidom 1:0 premagala še Slovakinjo Ingrido Suchankovo.
 

Enostavno le uživa


»Sobota je bila zelo zanimiva. Z Azerbajdžanko in Kazahstanko je šlo gladko. Tesno pa je bilo že v prvi borbi, saj sva z Norvežanko dobri prijateljici, podrobno se poznava in le tesno sem dobila ta dvoboj. Podobno je bilo v polfinalu s Slovakinjo. Vsekakor pa moram priznati, da so občutki po tej tekmi super. Ni več Tokia in enostavno le uživam v borbah,« je nadaljevala.

Ristićeva dodaja, da je bilo breme olimpijskega nastopa res veliko in da ima za sabo naporni dve leti: »Razočaranje je bilo veliko. Vse to pa se je zaradi koronavirusa vleklo dodatno leto. Lahko bi rekla, da sem zdaj 50 kilogramov lažja, toliko bremena je šlo z mene. Zdaj je res spet užitek trenirati in nastopati.«

Sezona pa še nikakor ni končana. Že prihodnji teden Ristićevo čaka močan turnir na Hrvaškem, čez 14 dni balkansko prvenstvo v Poreču, novembra pa še svetovno prvenstvo v Dubaju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine