Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Presenečenje v odpravi za Baku je Petra Nareks

Na judoistično SP, ki se bo prihodnji teden začelo v Bakuju, se bo odpravila tudi rekordno številčna trinajstčlanska slovenska zasedba.
Slovenska odprava bo rekordno številčna. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Slovenska odprava bo rekordno številčna. FOTO: Mavric Pivk/Delo
J. P.
12. 9. 2018 | 16:27
12. 9. 2018 | 16:39
3:13
Ljubljana – Na judoistično svetovno prvenstvo, ki se bo prihodnji teden začelo v Bakuju, se bo odpravila tudi rekordno številčna slovenska zasedba (v njej bo trinajst imen) z vnovič zelo visokimi cilji. »Reprezentanca je res velika, selekcijo pa smo naredili na osnovi izidov na najpomembnejših tekmah, na katerih so vsi tekmovalci že posegali po stopničkah. Vem, da se bo sleherni od udeležencev boril po najboljših močeh, njihova pripravljenost pa bo vidna na dan preizkušnje,« je za STA poudaril selektor Marjan Fabjan, ki se je izognil napovedi o kolajnah, saj izbrancev, ki so se – tudi v tujini – pripravljali posamično, ne želi dodatno obremenjevati.

Marjan Fabjan kolajn glasno ne napoveduje. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Marjan Fabjan kolajn glasno ne napoveduje. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Žgank pod turško zastavo


Pod slovensko zastavo bodo v Bakuju nastopili Maruša Štangar (do 48 kilogramov), Petra Nareks (do 52 kg), Kaja Kajzer (do 57 kg), Tina Trstenjak, Andreja Leški (obe do 63 kg), Klara Apotekar (do 78 kg) in Ana Velenšek (nad 78 kg) v ženski ter David Štarkel, Matjaž Trbovc (oba do 60 kg), Adrian Gomboc (do 66 kg), Martin Hojak (do 73 kg), David Kukovica (do 90 kg) in Vito Dragić (nad 100 kg) v moški konkurenci. Zaradi poškodb manjkata Anja Štangar in Andraž Jereb, dolgoletna reprezentantka Anka Pogačnik pa Fabjana po poškodbi še ni povsem prepričala. V ekipi seveda manjka tudi svetovni podprvak Mihael Žgank, ki bo pod imenom Mikhail Ozerler branil barve Turčije.

Tina Trstenjak ponovno meri najvišje. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Tina Trstenjak ponovno meri najvišje. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Prva favoritinja Tina Trstenjak


Prva favoritinja za odličje ostaja olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak: »Postopoma in brez prehitevanja bom šla iz borbe v borbo, želim si dobre nastope in če se mi bo v tem pogledu izšlo, tudi rezultat ne bo izostal.« Največje presenečenje na seznamu pa je 36-letna Petra Nareks, ki je na stopničke najboljših evropskih bork nazadnje stopila pred desetletjem v Lizboni, zdaj pa po številnih poškodbah dolgoročnih načrtov ne kuje: »Nastop v Bakuju sprva ni bil v načrtu, po poškodbi in odpovedi Anje Štangar pa sva se s trenerjem dogovorila, da vendarle tekmujem in zasedem tudi to kategorijo. Bolj kot na končni rezultat se bom skušala osredotočiti na dobro borbo.«

Petra Nareks je presenečenje v odpravi. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Petra Nareks je presenečenje v odpravi. FOTO: Mavric Pivk/Delo

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine