Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Prepričljiva zmaga in grozljiv padec Marka Jermana pri 200 km/h (VIDEO)

Najhitrejši slovenski motorist je imel na grobniškem dirkališču veliko srečo v nesreči.
Marko Jerman je po prepričljivi zmagi doživel grd padec. FOTO: Veljko Jukič
Marko Jerman je po prepričljivi zmagi doživel grd padec. FOTO: Veljko Jukič
26. 8. 2019 | 21:25
26. 8. 2019 | 22:48
2:48
Reka – Na Grobniku so se minuli konec tedna za točke svetovnega prvenstva potegovali prikoličarji, obe zmagi pa sta odšli v Veliko Britanijo. Na prvi dirki sta bila najhitrejša vodilna v skupni razvrstitvi Tim Reeves in Mark Wilkes (adolf RS yamaha), na drugi pa brata Ben in Thomas Birchall (LCR yamaha). Slovensko-avstrijska posadka Janez Remše-Manfred Wechselberger (adolf RS yamaha) je zasedla 6. in 7. mesto.

Na osrednji hrvaški progi so bile v soboto in nedeljo tudi dirke za alpsko-jadransko prvenstvo, na katerih je z zmago v razredu superbike z ducatijem zablestel Marko Jerman (AF Motors Ducati Torun). Če na drugi dirki ne bi grdo padel pri 200 km/h, bi skoraj zagotovo še drugič zmagal. Na srečo se najhitrejši slovenski motorist pri spektakularnem padcu vsaj ni poškodoval.


»Zgodilo se je v četrtem krogu, ravno sem se začel oddaljevati od zasledovalcem, ko sem storil manjšo napako, zaradi katere me je pri visoki hitrosti – pri približno 200 km/h – malo zaneslo iz smeri in sem z zadnjim kolesom zapeljal s proge. V tistem trenutku me je katapultiralo z motorja in vrglo na stezo, od koder me je nato še 150 metrov premetavalo po travi. Na srečo sem le za malo zgrešil bližnja drevesa,« je Jerman opisal grozljiv padec, pri katerem se na srečo ni poškodoval. Ga je pa po prespani noči vse bolelo, tako da je le s težavo hodil.
Janez Remše si je s svojim avstrijskim sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem na dirkah prikoličarjev za svetovno prvenstvo na Grobniku privozil šesto in sedmo mesto. FOTO: Veljko Jukič
Janez Remše si je s svojim avstrijskim sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem na dirkah prikoličarjev za svetovno prvenstvo na Grobniku privozil šesto in sedmo mesto. FOTO: Veljko Jukič


Tako je 34-letni as iz Depale vasi pri Domžalah v lepšem spominu ohranil prvo dirko, na kateri ni imel doraslega tekmeca. Najbližjega zasledovalca, Poljaka Pawla Szkopka (yamaha), je, denimo, prehitel skoraj za trinajst sekund, še dodatno sekundo je zaostal tretjeuvrščeni Čeh Karel Hanika (BMW). Za nameček je s sijajno odpeljanim krogom v času 1:26,896 le za tri desetinke sekunde zgrešil rekord novo asfaltiranega grobniškega dirkališča.

V razredu supersport300 je od Slovencev nastopil Gašper Hudovernik (yamaha), ki si je pridirkal dvanajsto in sedmo mesto, v kategoriji superstock do 1000 ccm pa David Božič (yamaha), ki je sedmemu mestu dodal še peto.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine