Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Povezava športa z gospodarskim ministrstvom boljša od prejšnje rešitve

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec meni, da je to vseeno daleč od idealnega.
Predsednik OKS Bogdan Gabrovec si želi boljšega odnosa do športa. FOTO: Matej Družnik
Predsednik OKS Bogdan Gabrovec si želi boljšega odnosa do športa. FOTO: Matej Družnik
Š. R., STA
12. 5. 2022 | 14:45
2:17

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec je ocenil, da bi bila lahko umestitev športa v predvideno ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport boljša od dosedanjih, ko je bil šport del ministrstev za izobraževanje, je pa daleč od idealnega. Izpostavil je tudi, da je to zazdaj njegovo osebno mnenje. »Gotovo bomo lahko več o tem rekli 31. maja, ko bo seja izvršnega odbora, ter 16. junija po skupščini. Obenem je seveda vsak podrobnejši komentar prehiter, saj se vlada šele oblikuje. Tako ne vemo, kako naj bi bilo ministrstvo oblikovano in tudi tega ne, če bo šport dobil svojega državnega sekretarja,« je pojasnil Gabrovec.

»Včeraj so me presenetili s tem obvestilom. Kot strela z jasnega je bila zame umestitev športa v gospodarski resor, pred volitvami so tudi v tedanji opoziciji zagovarjali združitev športa s turizmom. Je pa vsekakor sedanji predlog boljši od morebitne povezave športa in zdravstvenega resorja. Pa tudi od prejšnje, ko je bil šport del ministrstev za izobraževanje in kot nekakšen trinajsti direktorat podcenjen pod vsemi vladami po osamosvojitvi. V športu smo si gotovo povsem enotni najmanj v tem, da si želimo boljšega odnosa,« je dodal predsednik slovenskega olimpijskega gibanja.

Vlada, ki nastaja pod okriljem najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, je po več krogih koalicijskih pogajanj v sredo dobila prvi jasnejši obris. Kot kaže, bo 15. slovensko vlado sestavljalo 20 ministrov. Nastalo naj bi tudi novo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, vodil naj bi ga Matjaž Han iz kvote Socialnih demokratov (SD).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine