Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Politik Alonsa primerjal s Schumacherjem

Župan mesta v Galiciji je objavil neprimeren tvit, ki je razburil javnost. Kmalu ga je umaknil, a kritike so bile hude.
Fernando Alonso se je preizkusil v seriji indy. FOTO: Brian Spurlock/USA TODAY Sports
Fernando Alonso se je preizkusil v seriji indy. FOTO: Brian Spurlock/USA TODAY Sports
P. Z.
15. 2. 2021 | 17:00
1:45
Lokalni španski politik je požel obilo zgražanja javnosti, ko je na tviterju Fernanda Alonsa primerjal z Michaelom Schumacherjem. Alonso je v četrtek utrpel nesrečo s kolesom, ko ga je v švicarskem Luganu zbil voznik avtomobila, dvakrat so mu operirali čeljust, vendar to ne bo preprečilo njegove vrnitve v formulo 1.

A to ni ustavilo župana galicijskega mesta Ourense, ki je zapisal, češ da je bil dvakratni svetovni prvak podobno neodgovoren, kot je bil Schumacher, ko se je pred šestimi leti tragično poškodoval med smučanjem v Alpah in se od takrat ni pojavil v javnosti. »Tako kot Michael Schumacher med smučanjem je imel Fernando Alonso nesrečo na kolesu. Ironično, da sta oba imela nesrečo zunaj visoko tveganega športa formule 1,« je napisal župan Gonzalo Perez Jacome in neokusni tvit hitro umaknil, vendar kritike niso potihnile.

Fernando Alonso se vrača v formulo 1 po treh letih. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Fernando Alonso se vrača v formulo 1 po treh letih. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters


»Politiki bi se včasih morali vzdržati komentarjev. Vozniki avtomobilov so v 90 odstotkih krivi za nesreče kolesarjev. Alonso je na kolesu že vso življenje, takšna izjava je bila neumna,« se je odzval športni novinar časnika Marca. Eden od komentatorjev se je spraševal, kako je takšen človek brez občutka lahko postal župan.

Dvakratni svetovni prvak Alonso (39) se bo po treh letih vrnil v F1 in bo nastopil za novo moštvo Alpine F1 Team, naslednika Renaulta. Prva dirka bo 28. marca v Bahrajnu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine