Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pirančan je v Trstu pitbulla spravil v jok

Slovenski boksar Tadej Černoga je v svojem prvem dvoboju med profesionalci v lahki kategoriji premagal Italijana Samuela Vidossich​ija.
Slovenski boksar Tadej Černoga je prvi dvoboj med profesionalci opravil z odliko. FOTO: Jure Eržen/Delo
Slovenski boksar Tadej Černoga je prvi dvoboj med profesionalci opravil z odliko. FOTO: Jure Eržen/Delo
G. N.
2. 12. 2023 | 12:00
2. 12. 2023 | 12:01
1:46

V zadnjih letih najboljši slovenski boksar Tadej Černoga je odlično začel kariero med profesionalci pri naših zahodnih sosedih. Ob svojem prvem dvoboju v lahki kategoriji (do 60 kg) je bil njegov nasprotnik Italijan Samuel Vidossich. V tržaški »palači športa«, kjer je bil vrhunec dvoboj za naslov italijanskega profesionalnega prvaka v srednji kategoriji med branilcem naslova Tržačanom Luco Chianconejem in izzivalcem iz Firenc Yasinom Hermijem (po točkah je z rahlo sodniško pomočjo domači borec ubranil pas), je po štirih rundah in s soglasno sodniško odločitvijo zanesljivo premagal tehnično nekonkurenčnega, a žilavega tekmeca.

»Lahko bi boksal še bolje. Zmorem bolje. Moral bi ga bolje držati na razdalji,« je po prepričljivi zmagi povedal 27-letni in 177 cm visoki Pirančan, ki je očitno presenetil precej nižjega boksarja iz pokarjine Piemonte z vzdevkom pitbull. Ta po dvoboju ni skrival razočaranja in je s solzami zapustil ring.

Černoga, ki je kot prvi Slovenec na svetovnih prvenstvih dosegel dve zmagi in se uvrstil med osem najboljših v svoji kategoriji (v Beogradu leta 2022), bo sočasno z uveljavitvijo med profesionalci lovil tudi olimpijsko vozovnico. Slovenija še ni imela boksarja na olimpijskih igrah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine