Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Oranžni zmaji na koncu bruhali ogenj in izbruhali 53. zmago

ACH Volley po zasuku do zaključne žoge v državnem prvenstvu.
Igralci ACH Volleyja se veselijo, le še korak oziroma eno zmago so oddaljeni od novega naslova državnih prvakov. FOTO: Voranc Vogel
Igralci ACH Volleyja se veselijo, le še korak oziroma eno zmago so oddaljeni od novega naslova državnih prvakov. FOTO: Voranc Vogel
Š. R., STA
22. 4. 2022 | 22:33
23. 4. 2022 | 05:53
3:11

Odbojkarji ACH Volleyja so tudi na drugi finalni tekmi državne odbojkarske lige premagali moštvo Calcita Volleyja. V Kamniku so bili po zasuku boljši s 3:2 (20, 24, -22, -22, -9) in so le še zmago oddaljeni od 18. naslova državnih prvakov. ACH tako ostaja pri vsega enem porazu v sezoni iz evropskega pokala challenge, skupno pa so zabeležili že 53. zmago v vseh tekmovanjih ter 27. v državnem prvenstvu. V njem so sploh prvič oddali dva niza. Tretja, morebiti že zadnja tekma v finalni seriji, bo v ponedeljek ob 18. uri v Ljubljani. Tretje mesto si je z današnjo drugo zmago v seriji proti Panviti Pomgrad že zagotovil Merkur Maribor.

ACH Volley se je moral za drugo zmago v seriji pošteno potruditi, saj je zaostajal z 0:2 v nizih proti tekmecem iz Kamnika. Slednji so po novem porazu precej oddaljeni od četrtega naslova državnih prvakov, prvem po sezoni 2002/03. Znova je bil na tekmi točkovno najbolj uspešen oranžni zmaj Nikola Gjorgiev, ki se je ustavil pri 24 točkah, 17 jih je pri Ljubljančanih dodal Jan Pokeršnik. Pri domačih sta po 18 točk prispevala Jan Klobučar in Danilo Pavlović, Mitja Gasparini jih je dodal 15.

Jan Klobučar, levo v napadu, je tokrat za Calcit zbral 18 točk. FOTO: Klemen Brumec/ACH Volley
Jan Klobučar, levo v napadu, je tokrat za Calcit zbral 18 točk. FOTO: Klemen Brumec/ACH Volley

Napake ob dihanju za ovratnik

»Pričakovali smo zelo težko tekmo, poleg tega pa tokrat ni bil ravno naš dan. To je Calcit Volley v uvodnih dveh nizih znal izrabiti. Kljub temu smo stopili skupaj in ponovno pokazali karakter te ekipe. Na koncu je najbolj pomemben rezultat. Že na prvi tekmi v Ljubljani nismo bili pravi, in če bi Kamničani dobili tretji niz, je vprašanje, kako bi se tekma končala. Naša težava je, da med sezono nimamo težjih tekem in ko nam nekdo diha za ovratnik, se pojavijo napake, ki se nam drugače ne«,« je po novem uspehu navrgel trener ACH Volleyja Mladen Kašić.

»Vem, da so fantje sposobni igrati dobro odbojko, morajo pa igrati na večjih obratih, če želijo premagati ACH. Spet smo imeli svoje priložnosti, kot že na prvi tekmi v Ljubljani. A ostajamo pozitivni, po telesni plati smo se dobro držali. Moramo poiskati dobre stvari in na tem graditi,« pa je menil trener Calcit Volleyja Matija Pleško.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine