Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Operacija ključnice vse zavrla

Tim Gajser na Sardiniji izgubil vodstvo v svetovnem prvenstvu.
Tim Gajser zaradi poškodbe ni mogel dirkati na polno. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser zaradi poškodbe ni mogel dirkati na polno. FOTO: Honda Racing
20. 9. 2021 | 06:00
20. 9. 2021 | 07:56
2:57
Tim Gajser je na preizkušnji motokrosističnega svetovnega prvenstva v razredu MXGP na Sardiniji osvojil 12. mesto, potem ko je bil 19. v prvi vožnji na progi v Rioli Sardo in osmi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je tudi novi vodilni v SP, pred Gajserjem ima točko naskoka (371:370). Ključna zadeva pri tokratnem slabšem Gajserjevem nastopu je bila ta, da si je na treningu pred sardinsko dirko zlomil levo ključnico, operirali so mu jo konec preteklega tedna. Proga s peščeno podlago v Rioli Sardo za večino voznikov ni bila neznanka, saj jo številni najboljši motokrosisti sveta uporabljajo za treninge pred začetkom sezone. Tudi za Gajserja mehka steza ni bila tuja, saj je v preteklosti na njej že vozil tudi v italijanskem prvenstvu.

Zaradi načete ključnice v kvalifikacijah ni bil v ospredju, postavil je šele 18. čas. Svetovnemu prvaku se ni posrečil tudi štart prve vožnje, saj je v prvem ovinku padel in se v lov za tekmeci pognal s 26. mesta. Za nameček je v tretjem sektorju prvega kroga storil še napako in zato zdrsnil povsem na začelje. Kljub tegobam je Gajser na koncu ciljno črto prečkal na 19. mestu.

Drugo vožnjo je začel bolje, na prvo merilno točko pripeljal na 12. mestu in odmislil težave z bolečo ključnico. Vozil je zelo bojevito in bil za takšen pristop nagrajen z 8. mestom. Skupno je zasedel 12., Jeffrey Herlings pa je lahko dvojno slavil, skupno sardinsko zmago in prevzem skupnega vodstva. V SP je zdaj zelo tesno, tretji Francoz Romain Febvre za Gajserjem zaostaja le tri točke.

V boju za ubranitev naslova svetovnega prvaka ima ostro konkurenco. FOTO: Jože Suhadolnik
V boju za ubranitev naslova svetovnega prvaka ima ostro konkurenco. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Cairoli grdo padel


»Vedel sem, da bo zelo težko. A po drugi strani sem vedel, da bo pomembna vsaka točka, zato sem poskusil. Kljub poškodbi se nisem počutil slabo, a v kvalifikacijah nisem prišel med deset in to je precej poslabšalo moje izhodišče. Na žalost sem v prvi vožnji doživel dva padca, a se nisem predal. V drugi vožnji pa sem našel pravi ritem na težki progi. Čeprav me je bolelo, sem se boril in vesel sem, da sem dobil 15 točk, ki bodo morda odločilne,« je dejal Gajser.

Še pred glavnim delom na Sardiniji pa se je dirka končala za italijanskega veterana, nekdanjega svetovnega prvaka Antonia Cairolija. Po padcu v kvalifikacijah so ga morali odnesti na nosilih in je tako izpustil soočenje s tekmeci. V šibkejšem razredu MX2 je Jan Pancar zasedel 17. in 12. mesto, skupno je v SP 18. Sezona se bo nadaljevala 3. oktobra v nemškem Teutschenthalu, ta konec tedna pa bodo v Mantovi vozili dirko za pokal narodov oziroma ekipno SP.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine