Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Oliveira vložil kandidaturo za najboljšega portugalskega športnika

Na dirki razreda motoGP v Portimau zanesljiva zmaga domačega motociklističnega asa Miguela Oliveire.
Miguel Oliveira je bil razred zase v Portimau. FOTO: Rafael Marchante/Reuters
Miguel Oliveira je bil razred zase v Portimau. FOTO: Rafael Marchante/Reuters
22. 11. 2020 | 16:00
22. 11. 2020 | 16:38
2:32
Velika nagrada Portugalske, zadnja letošnja motociklistična dirka za svetovno prvenstvo v razredu motoGP, se je razpletla z domačim (zmago)slavjem. Z vsemi tekmeci je opravil Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3), ki je tako slavil drugo zmago v kraljevski kategoriji po avgustovskem podvigu v Spielbergu.

Oliveira, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, je vodil od štarta do cilja in zasluženo zmagal. Na koncu je imel 3,193 sekunde naskoka pred Avstralcem Jackom Millerjem (Pramac Racing Ducati), tretji pa je bil Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha, + 3,298). Joan Mir (Suzuki), ki si je že pred tem zagotovil naslov svetovnega prvaka, je odstopil zaradi tehničnih težav.

»O takšnih dirkah, ko ti gre vse kot po maslu, lahko le sanjaš. Danes mi je šlo res vse tako, kot sem si zamislil, za kar bi se rad zahvalil vsem v ekipi. Seveda gre zahvala tudi vsem, ki zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa niso mogli biti tu in so zame navijali pred televizijskimi zasloni,« je povedal Oliveira, za katerega je nekdanji vrhunski nemški motorist Alex Hofmann, zdaj strokovni komentator pri avstrijski televizijski postaji Servus, dejal, da je vložil kandidaturo za najboljšega portugalskega športnika leta.

Četrti je bil Španec Pol Espargaro (KTM, + 12,626), peti Japonec Takaki Nakagami (LCR Honda, + 13,318) in šesti Italijan Andrea Dovizioso (Ducati, + 15,578), njegov sloviti rojak Valentino Rossi (Yamaha, + 18,946) pa je ciljno črto prečkal na dvanajstem mestu.

V razredu moto2 si je lovoriko zagotovil Italijan Enea Bastianini (Kalex), ki je bil tokrat peti. Zadnjo dirko sezone je dobil nadarjeni avstralski motorist Remy Gardner (Kalex), sin legendarnega Wayna Gardnerja.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine