Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

O mladih slovenskih karateistih se je govorilo tudi v Gruziji

Ob srebrni Hani Debeljak sta si kolajni na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Tbilisiju priborila tudi bronasta Elizabeta Molnar in Bor Žibret.
Bor Žibret, Hana Debeljak in Elizabeta Molnar so ponosno pokazali svoje kolajne. FOTO: KZS
Bor Žibret, Hana Debeljak in Elizabeta Molnar so ponosno pokazali svoje kolajne. FOTO: KZS
12. 2. 2024 | 07:00
12. 2. 2024 | 09:24
2:28

Nadarjeni slovenski karateisti so na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki ga je minuli konec tedna gostil Tbilisi, igrali zelo vidne vloge. V domovino se namreč vračajo s tremi kolajnami, ob srebrni Hani Debeljak (do 61 kg) sta se slovesne razglasitve najboljših v športnih bojih udeležila tudi bronasta Elizabeta Molnar (do 68 kg) in Bor Žibret (do 76 kg).

Debeljakova je na poti do naslova evropske podprvakinje med mlajšimi članicami po vrsti ugnala Estonko Annaliiso Lett (1:0), Turkinjo Merve Ertug (6:0), Francozinjo Djihane Menacer (3:2) in Nizozemko Ashley Kakiay (3:2), v velikem finalu pa je morala z 1:4 priznati premoč Emini Sipović iz BiH.

Molnarjeva je bila prav tako v konkurenci do 21 let boljša od Slovakinje Bianke Polonyove (6:0), Grkinje Kiriaki Marie Koutaliari (7:2), Azerbajdžanke Ajsu Alijeve (2:1) in Nemke Hannah Riedel (0:0), edini poraz pa ji je zadala poznejša prvakinja, Ukrajinka Elina Sieliemienijeva (1:4).

Žibret, ki si je tretje mesto izbojeval med mladinci, pa je uvodoma izgubil z Italijanom Gennarom Ingenitom (1:4), po tem porazu pa se je preselil v repešaž, v katerem je nanizal zmage nad Estoncem Andrejem Pleskatsjovom (0:0), Romunom Marcom Glodeanujem (3:0) in Sanjinom Hukaro iz BiH (4:3).

image_alt
V desetih letih so spisali lepo zgodbo, ki je še zdaleč ni konec

Vsi dobitniki odličij so člani KK Ljubljana

Vsi trije slovenski dobitniki odličij – zanimivo – prihajajo iz KK Ljubljana, pri katerem trenirajo pod vodstvom trenerja Matije Matijevića, ki je tudi selektor naše reprezentance. Kot je poudaril, je bil zadovoljen s celotno ekipo, pri čemer je izpostavil še Mateja Goriška (KK Ljubljana, do 75 kg) in Jureta Slugo (KK Seki, kate), ki sta med mlajšimi člani zasedla sedmi mesti, ter Tašo Mau Muzik (KK Ljubljana, nad 66 kg) in Benjamina Mešanovića (KK Velenje, kate), ki sta med mladinci – tako kot kadet Luka Rola (KK Kovinar Maribor, do 63 kg) – pristala na devetih mestih.

Zelo dobro se je boril tudi Žiga Suša (KK Žalec, do 67 kg), ki se je po treh zmagah prebil do četrtfinala, vendar na žalost ostal brez repešaža in uvrstitve. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine