Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Za konec odličnega svetovnega prvenstva še zlata kolajna Naje Pinterič

Naja Pinterič je postala svetovna prvakinja, Žiga Lin Hočevar pa podprvak v krosu na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.
Žiga Lin Hočevar (na sredini) je bil razred zase v kajaku. FOTO: Damiano Benedetto
Žiga Lin Hočevar (na sredini) je bil razred zase v kajaku. FOTO: Damiano Benedetto
7. 7. 2024 | 10:21
7. 7. 2024 | 22:31
4:12

Izjemno nadarjeni slovenski slalomist na divjih vodah Žiga Lin Hočevar si je priveslal novo lovoriko. V Liptovskem Mikulašu se je predzadnji dan tekmovanja ovenčal še z naslovom mladinskega svetovnega prvaka v kajaku. Bratov podvig je z bronastim odličjem v kanuju dopolnila starejša sestra Eva Alina Hočevar, zadnji dan prvenstva je zablestela še Naja Pinterič.

Mladi Ljubljančan, ki je 23. junija dopolnil komaj 17 let, je v petek še drugič zapored na MSP osvojil zlato kolajno v kanuju, včeraj pa se je veselil še druge krone na letošnjem prvenstvu, potem ko je pometel s tekmeci. V cilj je priveslal z več kot petimi sekundami in pol naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Francozom Martinom Cornujem, bronasto odličje pa je pripadlo Čehu Michalu Kopecku.

Za Žigo Lina Hočevarja, ki navdušuje že tudi med člani, je bila to že tretja kolajna na svetovnem mladinskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Ob dveh posamičnih zlatih lovorikah ima še srebrno z ekipne tekme kanuistov do 23 let. V finalu kajakašev mladincev je – kot so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije – veslal še en naš mladinski reprezentant, in sicer Domen Bregar, ki je zasedel sedmo mesto. Tin Kos, novinec na mladinskih prvenstvih, je tekmovanje sklenil v polfinalu – na končnem 18. mestu.

Eva Alina Hočevar (desno) je bratov uspeh dopolnila s tretjim mestom. FOTO: Damiano Benedetto
Eva Alina Hočevar (desno) je bratov uspeh dopolnila s tretjim mestom. FOTO: Damiano Benedetto

Po srebru v kajaku še bron v kanuju

Drugega posamičnega odličja na tem prvenstvu se je razveselila tudi Eva Alina Hočevar, starejša sestra Žige Lina, ki je v petek osvojila drugo mesto v kajaku, tokrat pa je bila tretja v kanuju. Vse tri tekmovalke, ki so se povzpele na zmagovalni oder kanuistk do 23 let, bomo videli tudi na olimpijskih igrah v Parizu. Naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami si je priveslala Čehinja Gabriela Satkova, druga je bila Italijanka Marta Bertoncelli, tretja pa – kot že omenjeno – Eva Alina Hočevar. Čehinja je bila v finalu prepričljivo najboljša, saj je Bertoncellijevo prehitela za skoraj šest sekund, Evo Alino pa za sedem sekund in pol.

V konkurenci kanuistov do 23 let je Nejc Polenčič, ki je lani na svetovnem prvenstvu za mlajše člane v Krakovu osvojil kolajno, tokrat tekmovanje končal na 13. mestu. S progo je sicer opravil brez dotikov, a se mu je napredovanje kljub temu izmuznilo. Juš Javornik, naš drugi polfinalist, je pristal na 22. mestu. Nekoliko presenetljivo se je zmage veselil Argentinec Manuel Tripano, ki je poskrbel za sploh prvo zlato kolajno te južnoameriške države na svetovnih prvenstvih v slalomu za mladince in mlajše člane. Drugi je bil Francoz Yohann Senechault, tretji pa Čeh Lukaš Kratochvil.

Včeraj so tekmovale tudi kajakašice mladinke, med katerimi so v polfinalu veslale vse tri slovenske reprezentantke. Blizu napredovanju v finale je bila Naja Pinterič, ki je zasedla 13. mesto, Ula Skok je bila 23., Sara Globokar pa je končala na 28. mestu. Zmagala je Čehinja Klara Mrazkova, druga je bila Poljakinja Hanna Danek, tretja pa Italijanka Caterina Pignat.

Zadnji dan je bil na sporedu kajakaški kros. Naja Pinterič je postala svetovna mladinska prvakinja v tej mladi disciplini, ki bo letos prvič del olimpijskega sporeda. Žiga Lin Hočevar pa je v krosu postal svetovni mladinski podprvak.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine