Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nova lovorika za Frančka Gorazda Tirška

Izkušeni slovenski parastrelec je na prvem večšportnem tekmovanju z desetimi evropskimi prvenstvi v različnih panogah parašporta v Rotterdamu slavil zmago.
Franček Gorazd Tiršek pridno zbira lovorike. FOTO: Issei Kato/Reuters
Franček Gorazd Tiršek pridno zbira lovorike. FOTO: Issei Kato/Reuters
M. Š., STA
17. 8. 2023 | 19:50
17. 8. 2023 | 19:59
2:38

Na prvem večšportnem tekmovanju z desetimi evropskimi prvenstvi v različnih panogah parašporta v Rotterdamu so se prve kolajne razveselili tudi v slovenskem zastopstvu. Z njo je danes navdušil izkušeni strelec Franček Gorazd Tiršek, ki si je z zračno puško stoje pristreljal zlato lovoriko.

Tiršek je tekmovanje sklenil z 254 krogi. Najbolj se mu je približal drugouvrščeni Ukrajinec Vitalij Plaušij (253,5), tretji pa je bil Francoz Tanguy De La Forest (232,0). Ob zlati kolajni si je slovenski as zagotovil še kvoto za nastop na paraolimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Zanj je to sicer drugi evropski naslov, prvič se je v tej disciplini naslova najboljšega na stari celini veselil leta 2021 v Beogradu.

Slovenska strelska ekipa ima sicer v Rotterdamu štiri člane, ob Tiršku tekmujejo še Anton Bavec, Siniša Jeremič in Aleš Vrhovc.

Na Nizozemskem bo nastopil tudi kolesar Anej Doplihar, ki je tekmoval že na nedavnem svetovnem prvenstvu v Glasgowu (na cestni dirki je bil deseti, v kronometru 19.), zdaj pa ga čakata še dve dirki na evropskem prvenstvu. V Rotterdamu bo jutri na sporedu kronometer, v nedeljo pa če cestna preizkušnja.

Franček Gorazd Tiršek pridno zbira lovorike. FOTO: Issei Kato/Reuters
Franček Gorazd Tiršek pridno zbira lovorike. FOTO: Issei Kato/Reuters

V lokostrelstvu sta Slovenijo zastopala Živa Lavrinc in Dejan Fabčič, ki si je danes v celinskih kvalifikacijah pristreljal vstopnico za Pariz 2024. Na naslednjih paraolimpijskih igrah bo imela tako Slovenija v tej panogi dva predstavnika, saj se je na igre že uvrstila tudi Lavrinčeva z uspešnim nastopom na nedavnem svetovnem prvenstvu na Češkem.

Slovenska lokostrelca sta v Rotterdamu sicer med mešanimi ekipami v izločilnem delu izgubila s Poljakoma in pristala na končnem petem mestu. V individualnem delu je Lavrinčeva zasedla sedmo, Fabčič pa deveto mesto.

V dvoranskem balinanju je na nastopila Nataša Bartol in po porazu v četrtfinalu pristala na šestem mestu.

Večšportno evropsko tekmovanje je prireditev, ki bo predvidoma postala tradicionalna in jo bodo prirejali na štiri leta v sezoni pred paraolimpijskimi igrami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine