Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nov šport na novem Bernabeuu: prihaja liga NFL?

Klubsko vodstvo madridskega Reala razmišlja o tem, kako bi prenovljeni štadion Santiago Bernabeu čim bolje unovčilo, ko bo ta čez kakšno leto dokončan.
Predsedniku madridskega velikana Florentinu Perezu so ameriški dolarji nazadnje »zadišali« tudi ob poskusu ustanovitve superlige. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Predsedniku madridskega velikana Florentinu Perezu so ameriški dolarji nazadnje »zadišali« tudi ob poskusu ustanovitve superlige. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
5. 6. 2021 | 13:35
2:01
Štadion madridskega Reala, kultni Santiago Bernabeu, bo po temeljiti prenovi povsem nared šele za sezono 2022/23. Člansko nogometno moštvo se bo na zelenico Bernabeua sicer vrnilo že v prihodnjih mesecih, medtem pa klubsko vodstvo, ki si s prenovljenim domovanjem obeta milijardne prihodke, razmišlja o čim boljšem izkoristku futurističnega objekta, ki bo imel tudi pomično streho.


Po Londonu očitno sledi München


Madridski dnevnik AS je v soboto poročal, da je med cilji Reala tudi izvedba tekme najmočnejše lige ameriškega nogometa, NFL, kjer naj bi po Londonu resno razmišljali o še enem evropskem prizorišču. AS ocenjuje, da bo leta 2023 za kaj takšnega še prezgodaj, zato je bolj mogoče, da bi tekmo NFL priredili ali leta 2024 ali 2025. Vodstvo lige je sicer madridskemu časniku zatrdilo, da se ne pogaja niti z Realom niti s katerim koli drugim klubom ali organizacijo v Španiji, čeprav tovrstnih potez v prihodnje ne izključujejo.

Sports Business Journal je sicer že poročal, da bo naslednja postaja najdonosnejšega športnega tekmovanja na svetu Nemčija (München). Bayernova Allianz Arena bi lahko tekmo lige NFL gostila že prihodnje leto ali čez dve leti. Zadnji super bowl, ki ga je osvojila ekipa Tampa Bay Buccaneers z največjim zvezdnikom lige Tomom Bradyjem na čelu, naj bi si samo v Nemčiji ogledalo dva milijona ljudi, to pa naj bi še dodatno motiviralo odgovorne za izvedbo tekme na Bavarskem. Španija takšnega zanimanja za ameriški nogomet (še) ne beleži.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine