Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nezadovoljni Kauzer zamahoval z roko

V Markkleebergu v finalu tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah tri slovenske kajakašice, najboljša, četrta, Eva Terčelj.
Ajda Novak, Eva Terčelj in Urša Kragelj so na tekmi v bližini Leipziga dosegle odličen ekipni uspeh. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Ajda Novak, Eva Terčelj in Urša Kragelj so na tekmi v bližini Leipziga dosegle odličen ekipni uspeh. FOTO: Nina Jelenc/KZS
M. U., STA
19. 6. 2021 | 13:47
19. 6. 2021 | 13:56
2:30
Na tekmi svetovnega pokala v slalomu v divjih vodah v nemškem Markkleebergu so se prvič v zgodovini v finale uvrstile tri slovenske kajakašice. Najboljša je bila Eva Terčelj, ki je osvojila četrto mesto, za njo pa sta se uvrstili Ajda Novak in Urša Kragelj. Med kajakaši je bil Peter Kauzer osmi. Terčeljevo je do stopničk ločilo pol sekunde, Novakova pa je bila edina tekmovalka v finalu, ki je s progo opravila brez kazenskih sekund. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa njena rojakinja Elena Apel.

Kauzer se je v finale prebil z devetim časom polfinala. V polfinalu je tokrat startal med prvimi, tako da je moral kar dolgo čakati, ali bo njegova vožnja zadoščala za uvrstitev v finale. Ob prihodu v cilj polfinalne vožnje je namreč nezadovoljno zamahnil z roko, saj se je že na drugih vratih dotaknil količka, a vseeno v cilju prehitel takrat vodilnega Brazilca Pedra Gonçalvesa. Tudi v finalu Kauzerju ni uspelo prikazati čiste vožnje, z dvema sekundama pribitka je zasedel osmo mesto. Ob prihodu v cilj se je ob njegovem imenu izpisala kazen 50 kazenskih sekund, a videosodniki so nemudoma začeli s pregledovanjem posnetka njegove vožnje in ugotovili, da napake za pribitek 50 kazenskih sekund ni bilo, tako da je ostalo pri dveh dodatnih sekundah in napaki na 14. vratih.

Martin Srabotnik in Vid Kuder Marušič sta obstala v polfinalu. Za Srabotnika je bil usoden dotik, saj bi brez dodatnih dveh kazenskih sekund veslal v finalu, tako pa je bil na koncu 18. Vid Kuder Marušič je nastop končal z 52 kazenskimi sekundami in 37. rezultatom tekmovanja. Na umetni progi v bližini Leipziga je bil najboljši Slovak Jakub Grigar, ki je tekmece ugnal za dve sekundi, drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz, tretji pa Francoz Boris Neveu. V nedeljo bosta v polfinalu kanuistov nastopila Benjamin Savšek, ki je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, in Luka Božič. Polfinale se začne ob 9. uri, finale pa ob 11.30.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine