Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Navijači pričakali naše srebrne junake

Srebrne odbojkarje je sredi noči ob vrnitvi v domovino pričakalo kakih 200 najzvestejših navijačev.
FOTO: Janez Porenta
FOTO: Janez Porenta
30. 9. 2019 | 06:31
30. 9. 2019 | 09:05
3:00
Brnik – Kakih 200 najzvestejših navijačev je kljub pozni – malo po poldrugi – uri na Letališču Jožeta Pučnika glasno pričakalo srebrno slovensko moško odbojkarsko reprezentanco, ki se je s čarterskim letom iz Pariza, ki ga je posadka Adrie Airways opravila brezplačno (stroške povratnega poleta pa je pokrila turistična agencija Palma), vrnila s finala zelo uspešnega evropskega prvenstva, na katerem je z odličnimi predstavami predvsem v izločilnih bojih podžgala odbojkarsko evforijo po vsej domovini.





Na brniškem letališču je bilo živahno že od ene ure zjutraj, ko je za dobro voljo skrbel narodnozabavni trio, počasi pa so kapljali tudi privrženci izbrane vrste v dresih, z zastavami in drugimi navijaškimi rekviziti. »To so čarovniki. Vse, kar so storili, je nepopisno, to se ne dogaja vsak dan,« je razlagal navijač iz Horjula, ki je s seboj, kljub pozni uri, pripeljal šoloobveznega sina: »Odbojke ne trenira, je pa zagrizen in vsestranski športnik.«

FOTO: Janez Porenta/Delo
FOTO: Janez Porenta/Delo


Le nekaj metrov stran je posedala skupina odbojkarskih privržencev, odetih v barve dresov slovenske reprezentance. Najbolj gostobesedna v njej, Vesna iz Gabrovke pri Litiji, je med prvenstvom ostala brez glasu – v Franciji so med drugim (ob Zdravljici pri Eifflovem stolpu) donele tudi slovenske narodne pesmi: »Verjamem, da bo ta navijaška evforija vzdržala še nekaj časa. Vedeli smo, da je veliko kandidatov za vrh, toda upali smo do zadnjega, zato smo se tudi odpravili v Pariz. In ni nam žal.«

Reprezentanti so se v domovino vrnili utrujeni, toda zadovoljni z doseženim, začetno razočaranje po finalnem porazu proti Srbiji (1:3) pa je hitro minilo. Nekaj objemov, avtogramov, selfijev in sprejema je bilo konec. Sprejema, ki je bil pravzaprav šele uvertura v današnje popoldansko dogajanje.

FOTO: Janez Porenta/Delo
FOTO: Janez Porenta/Delo


Danes bo v središču Ljubljane pestro, ko se bodo počasi vrnili domov tudi navdušenci, ki so slovenske odbojkarje spodbujali v Parizu. Navijači bodo ob 17. uri na Kongresnem trgu pozdravili srebrne slovenske odbojkarje, hkrati pa bodo lahko čestitali kolesarju Primožu Rogliču za skupno zmago na dirki po Španiji in Tadeju Pogačarju za tretje mesto in tri etapne zmage ter slovenskim kajakašem.

Takole je bilo med tekmo v Ljubljani. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Takole je bilo med tekmo v Ljubljani. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine