Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Na Poljskem zvezdniška generalka, v Belgiji gre že zares

Žensko odbojkarsko reprezentanco danes čaka uvodna tekma EP proti Poljski (20:00). Moška reprezentanca prav tako proti Poljakom začenja Wagnerjev memorial.
Selektor Marco Bonitta računa na širok igralski kader. Foto OZS
Selektor Marco Bonitta računa na širok igralski kader. Foto OZS
18. 8. 2023 | 05:00
18. 8. 2023 | 11:07
4:19

V nadaljevanju preberite:

Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco je velik izziv. V pomlajeni zasedbi se bodo tretjič po letih 2015 in 2019 dokazovale na evropskem prvenstvu, dvakrat doslej so ga sklenile na 16. mestu, letos pa merijo višje. Cilj sta dve zmagi in napredovanje v osmino finala. Tekmice bodo zelo zahtevne, a naše igralke z italijanskim selektorjem Marcom Bonitto na čelu optimistično pričakujejo današnji začetek prvenstva.

Slovenke so v sredo zvečer pripotovale v Gent, ki bo gostil skupino A, včeraj so v areni Topsporthal Vlaanderen opravile prvi trening, danes ob 20. uri pa jih že čaka prvi dvoboj s Poljsko. Od začetka priprav sta minila natanko dva meseca, reprezentanca je odigrala 13 pripravljalnih tekem, na katerih so predvsem s širino kadra navdušile Bonitto: »Naredili smo vse, kar smo si zadali. Ekipa je nared in veselimo se že prvenstva. Dvignili smo našo raven in kakovost, pripravljeni smo za naslednji korak. Naša moč je v tem, da imamo 14 podobno kakovostnih igralk, najti moramo le pravo ravnotežje. Iz tekme v tekmo se bomo prilagajali.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine