Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Na Otoku bodo gledalci tudi na SP v snookerju

Športni navdušenci iz Velike Britanije bodo lahko v živo spremljali tako nogometne tekme kot tudi prvenstvo v snookerju.
V Veliki Britaniji se gledalci vračajo na športna prizorišča. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V Veliki Britaniji se gledalci vračajo na športna prizorišča. FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. Ž., STA
4. 4. 2021 | 18:37
1:50
V Veliki Britaniji se gledalci počasi vračajo na športna prizorišča. Poleg tekem nogometnih pokalov bodo lahko gledalci že v drugi polovici aprila prisostvovali svetovnemu prvenstvu v snookerju, ki poteka v najbolj znani tovrstni dvorani na svetu, Crucible v Sheffieldu, poroča dpa.

Pokal FA in ligaški pokal sta del pilotnega oziroma poskusnega programa vračanja gledalcev na športna tekmovanja ter druge prireditve z večjim številom obiskovalcev.

Prvič po decembru bodo gledalci na Otoku prisotni tako na polfinalu pokala FA na Wembleyju kot tudi na finalu ligaškega pokala med Manchester Cityjem in Tottenhamom.

Med tekmovanji, na katerih bodo navijači prišli na svoj račun, je tudi svetovno prvenstvo v snookerju. V dvorani Crucible v Sheffieldu bo lahko na dan do 1000 gledalcev. Prvenstvo je na sporedu med 17. aprilom in 3. majem.


Johnson: Pomembna vloga testnih prireditev


Na prednostni listi za ogled tekem bodo tisti, ki so bodisi že prejeli cepivo v boju z novim koronavirusom, bodisi so bili negativni na testiranju na covid-19 pred tekmovanjem ali pa so v zadnjih šestih mesecih preboleli to bolezen.

»Delamo vse, kar je v naši moči, da ljudem omogočimo ogled različnih prireditev, potovanj in obiskovanje drugih dogodkov, v katerih uživajo. Seveda le dokler je to razmeroma varno. Testne prireditve bodo pri tem igrale zares veliko vlogo,« je v izjavi za javnost dejal britanski premier Boris Johnson.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine