Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Morbidelli s prvega mesta, Mir šele z 12.

Kvalifikacije v razredu motoGP za VN Valencie z zanimivim razpletom.
Franco Morbidelli si je Valencii pridirkal drugi pole position v karieri v motoGP. FOTO: Lluis Gene/AFP
Franco Morbidelli si je Valencii pridirkal drugi pole position v karieri v motoGP. FOTO: Lluis Gene/AFP
M.U., STA
14. 11. 2020 | 16:18
1:38
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v Valencii bo s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Italijan Franco Morbidelli (Yamaha SRT). Iz prve vrste bosta začela še drugi in tretji v današnjih kvalifikacijah Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac) in Japonec Takaaki Nakagami (Honda LCR). Za Morbidellija je to drugi pole position v karieri v najmočnejšem razredu.

Iz druge vrste bodo na predzadnji dirki sezone startali Francoz Johann Zarco (Ducati Avintia), Španec Pol Espargaro (KTM) in njegov rojak Maverick Viñales (Yamaha). Ne najbolj uspešen je bil vodilni v SP Španec Joan Mir (Suzuki), ki je bil šele 12., še dve mesti slabše izhodišče bo imel njegov moštveni sotekmovalec, rojak Alex Rins, ki je tretji v SP. Drugi v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT) pa je kvalifikacije končal na 11. mestu.

V SP ima Mir 162 točk, 37 več kot Quartararo in Rins, ter lahko že jutri potrdi prvi naslov prvaka v elitnem razredu. Še štiri točke več zaostaja Viñales. Preizkušnja v elitnem razredu motoGP se bo v Valencii v nedeljo začela ob 14. uri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine