Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mlada Lia Ludvik se je ustavila šele v finalu Prage

S srebrno kolajno se je na turnirju za svetovni pokal v judu na Češkem okitila tudi Urška Torkar.
Lia Ludvik (levo) se je v Pragi ovenčala s srebrno kolajno. FOTO: Sören Starke/EJU
Lia Ludvik (levo) se je v Pragi ovenčala s srebrno kolajno. FOTO: Sören Starke/EJU
27. 2. 2021 | 23:05
28. 2. 2021 | 23:05
1:51
Vesele novice prihajajo tudi iz Prage, kjer si je mlada slovenska judoistka Lia Ludvik izbojevala svojo drugo kolajno na turnirjih za svetovni pokal. Po treh prepričljivih zmagah in enem porazu je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila drugo mesto.

Potem ko je bila 20-letna borka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku v uvodnem krogu prosta, je v drugem z iponom izločila Danko Louise Hansen (10:0). Zatem je Lia predčasno premagala Belgijko Selino Delen (10:0), v polfinalu pa je bila prav tako z iponom boljša od domače reprezentantke Renate Zachove (10:0).

V zaključnem dvoboju se je Ludvikova, mladinska evropska prvakinja iz Sofije 2018, postavila po robu Nizozemki Geke Ven Den Berg in po hudem boju izgubila z iponom (0:10). Lia, ki veliko trenira skupaj z olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak, je s srebrnim odličjem dosegla svoj največji uspeh v članski konkurenci, med katero se je prvič v svetovnem pokalu na zmagovalni oder povzpela februarja lani v Bratislavi, kjer je bila tretja.

S srebrno kolajno se je okitila tudi Urška Torkar (nad 78 kg), ki je z iponi ugnala Hrvatico Katarino Lucijo Vuković, Ukrajinko Ruslano Bulavino in Nizozemko Marit Kamps, edini poraz pa ji je v finalu po razburljivem obračunu zadala Hrvatica Helena Vuković. Tudi Urška se je tako veselila svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu. Na odprtem prvenstvu Češke sicer moči merilo 270 judoistov in judoistk iz 23 držav.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine