Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mia Medved in Rok Šmit tik pod zmagovalnim odrom

Slovenska kajakaša na mirnih vodah sta si na svetovnem prvenstvu v Uzbekistanu med mešanimi dvojci na 500 metrov priveslala nehvaležno četrto mesto.
Mia Medved in Rok Šmit sta priveslala do četrtega mesta. FOTO: KZS
Mia Medved in Rok Šmit sta priveslala do četrtega mesta. FOTO: KZS
M. Š., STA
24. 8. 2024 | 18:07
24. 8. 2024 | 18:07
0:27

Slovenska kajakaša na mirnih vodah Mia Medved in Rok Šmit sta na svetovnem prvenstvu v Samarkandu v konkurenci mešanih dvojcev na 500 metrov zasedla nehvaležno četrto mesto. Zmage sta se veselila Portugalca Teresa Portela in Messias Baptista.

Primorsko-gorenjska naveza se je letos v svetovnem pokalu že zavihtela na zmagovalni oder, to jima je uspelo v Poznanju. Tokrat sta pristala tik pod stopničkami, s čimer sta ponovila lansko uvrstitev iz Duisburga.

Špela Ponomarenko Janić je dobro opravila kvalifikacijski nastop med kajakašicami na 200 metrov in se z drugim mestom neposredno uvrstila v jutrišnji finale prvenstva v Uzbekistanu. V konkurenci kajakašev je Anže Urankar na tej razdalji v dopoldanskem delu zmagal v svoji kvalifikacijski skupini. Od tekmecev v skupini je bil hitrejši za nekaj več kot tri desetinke. S tem je zanesljivo napredoval v popoldanski polfinale, iz katerega se je z drugim dosežkom prebil v finale.

Špela Ponomarenko Janić se je zanesljivo prebila v finale na 200 metrov. FOTO: KZS
Špela Ponomarenko Janić se je zanesljivo prebila v finale na 200 metrov. FOTO: KZS

Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev v šprintu na mirnih vodah je bil na štartu slovenski mešani četverec. Mia Medved, Anja Osterman, Anže Urankar in Rok Šmit po nastopu z usklajenostjo sicer niso bili najbolj zadovoljni, v jutrišnji finale pa so se prebili s tretjim časom.

Od naših tekmovalcev bo jutri najprej v finalu B na 500 metrov veslal Matevž Manfreda (8.54 po slovenskem času), sledili bodo finale A ženskih kajakaških dvojcev na 200 metrov z Medvedovo in Ostermanovo (9.25), finale kajakašic na 200 metrov s Ponomarenko Janićevo (11.04), finale kajakašev na 200 metrov z Urankarjem (11.10) ter finale mešanih kajakaških četvercev na 500 metrov (11.32).

Povsem na koncu bodo na sporedu tekme na 5000 metrov, v katerih bosta nastopila Ana Šteblaj (14.09) in Jošt Zakrajšek (14.39).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine