Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

McLarnova raketa delala skomine Lewisu Hamiltonu

Moštvo iz Wokinga je v domačem Silverstonu spominjalo na zlate čase v formuli 1. Lando Norris hvalil novinca Oscarja Piastrija. Sledita Madžarska in Belgija.
Max Verstappen je na štartu izgubil dvoboj z Landom Norrisom, vendar je vseeno prišel do šeste zaporedne zmage. Foto Ben Stansall/AFP
Max Verstappen je na štartu izgubil dvoboj z Landom Norrisom, vendar je vseeno prišel do šeste zaporedne zmage. Foto Ben Stansall/AFP
10. 7. 2023 | 16:34
10. 7. 2023 | 16:44
4:45

V nadaljevanju preberite:

McLaren je z 12 naslovi svetovnega prvaka za Ferrarijem s 15 drugi najuspešnejši konstruktor v formuli 1, toda od prvega zmagoslavja Lewisa Hamiltona leta 2008 preživlja težke čase. Sprva je kazalo, da bo ta sezona ena najslabših od leta 1966, ko je moštvo iz Wokinga vstopilo v F1. Toda na VN Velike Britanije v Silverstonu sta bila oranžna dirkalnika kot prerojena, ni veliko manjkalo, da bi prekinila niz zmag Red Bulla in Maxa Verstappna.

Lando Norris in Oscar Piastri sta na prvih devetih dirkah sezone 2023 komaj vpisala kakšno točko, na uvodnih dveh sploh nobene. Toda VN Avstrije v Spielbergu je nakazala, da v tovarni delajo dobro. Norris je v naši severni soseščini osvojil četrto mesto. V domačem Silverstonu pa je prvič v sezoni stal na zmagovalnem odru, zaostal je samo za Verstappnom, ki je pač razred zase. Je pa Nizozemca presenetil, ko ga je prehitel v prvem krogu.

Kaj je povedal Norris o skrivnosti uspeha? Kaj je menil Hamilton? Kaj sledi v nadaljevanju sezone?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine