Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

McIlroy prvič v karieri na majorju doma

Od danes do nedelje zadnji turnir velike četverice v sezoni.
Rory McIlroy, ki še nikoli ni igral majorja na severnoirskih tleh, bi se rad izkazal. FOTO: Reuters
Rory McIlroy, ki še nikoli ni igral majorja na severnoirskih tleh, bi se rad izkazal. FOTO: Reuters
18. 7. 2019 | 06:00
2:45
Danes se začenja zadnji letošnji turnir velike četverice v golfu. OP Velike Britanije se prvič po letu 1951 vrača na severovzhodno obalo Severne Irske v kraj Portrush. Ob zadnji izvedbi je zmagovalec prejel 300 funtov, letošnjemu, ki bo znan v nedeljo, bo pripadel poldrugi milijon, lokalno gospodarstvo pa bo na račun turnirja pridobilo 88 milijonov evrov. Pod drobnogledom bo domači junak Rory McIlroy.

Za kako velik dogodek gre, pove število prodanih vstopnic. Vse so pošle, tako tiste za tekmovalni kot vadbeni del. Prireditelji na prizorišču pričakujejo približno 215.000 gledalcev v štirih dneh.

Gostitelji vso pozornost usmerjajo v McIlroyja, tretjega s svetovne lestvice. Prvič v karieri se bo na turnirjih velike četverice dokazoval v domovini. »To je priložnost, ki se ti ponudi enkrat v življenju,« se zaveda 30-letnik, ki ima v zbirki uspehov štiri zmage na turnirjih velike četverice, med njimi je tudi lovorika za OP Velike Britanije (2014).

McIlroy ima lepo zgodovino s terenom v Portrushu, leta 2005 je kot najstnik postavil rekord na starem igrišču (61). Ta konec tedna bi bil presrečen, če bi prekinil štiriletno sušno obdobje, v katerem na majorjih ni bil med najboljšo trojico. »Rad bi užival, množici obiskovalcev pa dal razlog za veselje,« bi rad navdušil domače občinstvo.
 

Woods posluša telo


Tiger Woods je varčeval z močmi, od zmage na mastersu v Augusti je odigral le tri turnirje. FOTO: Reuters
Tiger Woods je varčeval z močmi, od zmage na mastersu v Augusti je odigral le tri turnirje. FOTO: Reuters


Lansko zmago brani Francesco Molinari, prvi Italijan z osvojenim turnirjem velike četverice. Ljubitelji golf zelenic pa bodo zelo pozorno opazovali tudi prvega zvezdnika tega športa Tigerja Woodsa. Američan se je po kriznem desetletju, v katerem se je spopadal z zasebnimi in zdravstvenimi težavami, vendarle pobral na mastersu v Augusti. Potem ko so ga vsi že zdavnaj odpisali, jim je odgovoril s 15. osvojenim majorjem v karieri.

Forme mu ni uspelo obdržati, po veliki zmagi v Augusti je igral zgolj na treh turnirjih – dva od tega sta bila majorja; na prvenstvu PGA je ostal zunaj reza, OP ZDA pa končal na 21. mestu. »Moram poslušati telo. Če veliko igram, ne bom več prav dolgo nadaljeval,« se peti igralec sveta dobro zaveda svojih omejitev.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine