Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Martina Ratej četrta, Luka Janežič peti na EP

Slovenski atlet in državni rekorder je s časom 45,43 za stopničkami v teku na 400 metrov zaostal za 24 stotink.
Martina Ratej je stopničke zgrešila za las. FOTO: Matthias Schrader/AP
Martina Ratej je stopničke zgrešila za las. FOTO: Matthias Schrader/AP
J. P.
10. 8. 2018 | 21:28
10. 8. 2018 | 21:52
2:42
Berlin – Slovenski atlet in državni rekorder Luka Janežič se je izkazal na evropskem prvenstvu v Berlinu. V finalu teka na 400 metrov se je namreč evropski šampion med mlajšimi člani s časom 45,43 dokopal do petega mesta, s čimer je izenačil svoj predlanski dosežek iz Amsterdama. Če bi danes tekel tako hitro kot predvčerajšnjim v polfinalu (44,93), bi bil srebrn.


Britanec pred dvojčkoma Borlee


S konkurenco je opravil Britanec Matthew Hudson-Smith, ki se je sploh edini spustil pod mejo 45 sekund in vpisal čas 44,78. Na zmagovalni oder sta se povzpela še belgijska brata dvojčka Borlee – srebrn je bil Kevin (45,13), bronast pa Jonathan (45,19). Hudson-Smith se je okitil z drugim odličjem najžlahtnejšega leska z evropskih prvenstev, leta 2014 je bil v Zürichu član štafete na 4 x 400 metrov.

Luka Janežič (levo) je izenačil predlanski dosežek iz Amsterdama. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Luka Janežič (levo) je izenačil predlanski dosežek iz Amsterdama. FOTO: Tobias Schwarz/AFP


18 cm od stopničk


Še bližje stopničkam kot Janežič pa je bila metalka kopja in prav tako slovenska rekorderdka Martina Ratej, ki je zamudila priložnost kariere za odličje na največjih tekmovanjih. Zasedla je namreč nehvaležno četrto mesto, njen najboljši dosežek je bil 61,41 metra iz tretje serije, bron, ki ga je osvojila Litovka Liveta Jašiunaite, je zgrešila za 18 centimetrov. Vseeno boljša na tekmah te ravni še ni bila.


Po tretji seriji dišalo po bronu


V tretji seriji se je Ratejeva dokopala do tretjega mesta, a morala že v četrti predse spustiti še litovsko tekmico. V zadnjih dveh poskusih ni bila več tako prepričljiva, saj 60-metrske meje ni več presegla. S konkurenco se je poigrala Nemka Christin Hussong, ki si je zlato zagotovila že z odličnim prvim metom 67,90 metra, še najbolj se ji je približala Čehinja Nikola Ogrodnikova (61,85 metra).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine