Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Marquez: V Italiji je vedno lepo zmagati!

Španski motociklistični as po hudem dvoboju na veliki nagradi San Marina za las ugnal mladega Francoza Fabia Quartararoja.
Marc Marquez je po zmagi v Misanu kar kričal od navdušenja. FOTO: AFP
Marc Marquez je po zmagi v Misanu kar kričal od navdušenja. FOTO: AFP
15. 9. 2019 | 15:28
15. 9. 2019 | 16:02
2:23
Ljubljana – Potem ko je Marc Marquez (Honda) na prejšnjih dveh dirkah razreda motoGP v Spielbergu in Silverstonu prav v zadnjem zavoju ostal brez zmage, je včeraj po skoraj sušnem poldrugem mesecu spet prvi prevozil ciljno črto. V razburljivem dvoboju je španski motociklistični as šele v zadnjih metrih velike nagrade San Marina vendarle strl odpor mladega Francoza Fabia Quartararoja (Yamaha), pred katerim je imel na koncu pičle 0,903 sekunde prednosti.

Na odru za najboljše jima je družbo delal tretjeuvrščeni Španec Maverick Viñales (Yamaha, + 1,636), potem ko je znova pustil za seboj svojega slovitega moštvenega sotekmovalca Valentina Rossija (+ 12,660), ki se je moral sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. Zanimivo, tudi na petem mestu je pristal Yamahin dirkač, in sicer Italijan Franco Morbidelli (+ 12,774), ki je na šesto mesto potisnil rojaka Andreo Doviziosa (Ducati, 13,744).

»Po kvalifikacijah (v njih je imel znova kratki stik z Rossijem – op. p.) sem dobil dodatni zagon za tokratno dirko, med katero sem se v zadnjih krogih spraševal, ali naj poskusim prehiteti Fabia ali ne. No, potem sem se kljub vsemu odločil tvegati in zelo sem vesel, da mi je uspelo. Lepo je zmagati v Italiji, še bolj pa sem vesel maksimalnega izkupička točk za skupno razvrstitev,« je bil po sedmi letošnji zmagi in skupno 51. v motoGP do ušes nasmejan Marquez. V seštevku ima zdaj pred najbližjim zasledovalcem Doviziosom že 93 točk zaloge.

V kategoriji moto2 je bil najhitrejši njegov rojak Augusto Fernandez (Kalex), v razredu moto3 pa je zmagal Japonec Tacuki Suzuki (Honda). Naslednja preizkušnja bo čez teden dni v Aragonu.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine