Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Marquez po operaciji meri na Brno

Najboljši motociklist na svetu se želi čim prej lotiti obrambe šanpionskega naslova.
Marc Marquez po operaciji že odšteva dneve do vrnitve na dirkališča. FOTO: Motogp
Marc Marquez po operaciji že odšteva dneve do vrnitve na dirkališča. FOTO: Motogp
21. 7. 2020 | 18:02
21. 7. 2020 | 20:37
1:36
Barcelona – Šestkratni svetovni prvak elitnega razreda motogp Marc Marquez je po nedeljskem padcu na dirki v Jerezu uspešno prestal operacijo zlomljene desne nadlahtnice, ki so mu jo namestili in utrdili s posebno ploščo iz titana. Po besedah kirurga Xavierja Mira 26-letni španski zvezdnik ni utrpel poškodbe živca, zato bi bil lahko po najbolj optimističnem scenariju nared že za tretjo dirko sezone, veliko nagrado Češke v Brnu 9 avgusta.

O tem je že v ponedeljek v barcelonski bolnišnici Dexeus razlagal Mir, ki je dejal, da Marqueza čaka bitka s časom. »Prioriteta je bila, da se je izognil poškodbi živca, vsaj tako se zdi takoj po operaciji. O času okrevanja pa je še nekoliko prezgodaj govoriti,« je danes medijem razložil Mir in namignil, da bi se Marquez vrnil na motor v slabih treh tednih.



Marquez je na nedeljski dirki v Jerezu padel ob sijajnem povratku po napaki v prvi polovici preizkušnje. Kasneje je napredoval vse do tretjega mesta in napadel na koncu drugouvrščenega rojaka Mavericka Viñalesa, a izgubil nadzor nad motorjem in grdo padel. Tovarniško moštvo Honde je sporočilo, da Marca Marqueza na nedeljski dirki za za VN Andaluzije ne bo nadomestilo z drugim dirkačem, kar pomeni, da bo štartal le njegov mlajši brat Alex.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine