Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Maribor drevi s Crveno zvezdo, ligo podpirata tudi Bregović in Pančev

Trener oslabljene slovenske »reprezentance« v boksu Igor Rašić računa, da jih bodo Srbi podcenjevali.
Slovenski boksarji bodo drevi prekrižali pesti s srbskimi. FOTO: Igor Mali
Slovenski boksarji bodo drevi prekrižali pesti s srbskimi. FOTO: Igor Mali
29. 5. 2021 | 11:21
2:25
Po dolgem čakanju je napočil čas za začetek novoustanovljene regionalne lige v boksu, v kateri bo slovenske barve branil BK Maribor. Ekipo bodo kot trenerji vodili Igor Rašić, Slobodan Anđelić, Robert Reher in Sašo Weixler, za uvod pa jih drevi čaka težko gostovanje pri beograjski Crveni zvezdi.

»Srbi so v zadnjem obdobju v velikem vzponu, zato računam, da nas bodo podcenjevali. To bi bila lahko naša priložnost. Verjamem, da bodo vsi naši fantje dobro borili, rezultat pa je težko napovedati,« je dejal Rašić in dodal, da je ekipa tik pred zdajci ostala brez nadarjenega Nika Nikolova Vebra (do 60 kg), od katerega so si v našem taboru veliko obetali.

Igor Rašić verjame, da se bodo slovenski boksarji predstavili v lepi luči. FOTO: Roman Turnšek
Igor Rašić verjame, da se bodo slovenski boksarji predstavili v lepi luči. FOTO: Roman Turnšek


V Beograd so tako ob mladincih Juretu Žgajnerju (do 64 kg) in Dejanu Leburiću (do 75 kg) odpotovali še člani Tadej Černoga (do 64 kg), Aljaž Šircelj (do 69 kg), Edin Sejdinović (do 75 kg), Gregor Starašinič (do 81 kg) in Aljaž Ban (do 91 kg). »BK Maribor je v bistvu slovenska reprezentanca, za katero se bodo borili naši najboljši boksarji iz vse države, takšno ime pa smo izbrali zaradi dolge tradicije, ki jo ima mariborski boks,« je pojasnil trener BK Maribor in potarnal nad tem, da v supertežki kategoriji (nad 91 kg) ta čas nimamo konkurenčnega borca.

Ob tem je nekdanji vrhunski boksar in dolgoletni slovenski reprezentant pripomnil, da ni nujno, da bo postava vedno ista. »Ekipa se bo lahko spreminjala, nastop v njej pa si bo moral vsak prislužiti,« je še dejal Rašić in dodal, da se bo v Beogradu predstavila tudi slovenska sodnica Andreja Bešter.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine