Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Leclercu najboljše izhodišče v Miamiju

Vodilni v seštevku za svetovno prvenstvo, Monačan Charles Leclerc, si je privozil prvi štartni položaj v kvalifikacijah za dirko formule 1 v Miamiju.
Charles Leclerc med podpisovanjem navijaških artikolv po zadnjem prostem treningu v Miamiju. FOTO: Chandan Khanna/AFP
Charles Leclerc med podpisovanjem navijaških artikolv po zadnjem prostem treningu v Miamiju. FOTO: Chandan Khanna/AFP
Š. R., STA
8. 5. 2022 | 07:29
8. 5. 2022 | 09:09
2:11

Charles Leclerc (Ferrari) si bo prvo vrsto delil z moštvenim kolegom, Špancem Carlosom Sainzem. Konkurenca preži v drugi vrsti. S tretjega mesta bo dirko začel svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen v Red Bullu. A Nizozemec po kvalifikacijah ni bil nezadovoljen: »Proučeval sem progo in iskal ravnotežje dirkalnika na tej stezi.«

»Seveda je prvo mesto super, a pričakujem zelo trdo borbo,« pa je dejal Leclerc, ki skupaj z ekipo po neuspehu na domači tekmi v Imoli nestrpno pričakuje priložnost, da se »scuderia« odkupi za spodrsljaj. Tekma pa je zelo pomembna tudi za sponzorja, saj je blagovna znamka v ZDA zelo popularna.

Četrti je bil drugi voznik Red Bulla Sergio Perez, za njima pa bosta v tretji vrsti Valtteri Bottas (Alfa Romeo) in nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton z Mercedesom. Nedeljska dirka se bo začela ob 21.30 po slovenskem času. Leclerc, ki si je 12. v karieri priboril pole position, ima v seštevku za SP 27 točk prednosti pred Verstappnom. Oba sta letos dobila po dve dirki.

Leclerc med sobotnimi kvalifikacijami. FOTO: Chris Graythen/AFP
Leclerc med sobotnimi kvalifikacijami. FOTO: Chris Graythen/AFP

Na 5,4 km dolgem dirkališču, ki so ga prireditelji zgradili okrog stadiona Hard Rock, kjer domuje NFL-ekipa Miami Dolphins, bo karavana formule 1 tekmovala prvič. Razmere so za tekmovalce zelo neugodne, saj so v soboto tekmovali pri 33 stopinjah Celzija, pomembna pa bo tudi taktika s pnevmatikami, saj se je asfalt na ulicah Miamija ogrel do 52 stopinj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine