Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Le Šved še ni med skalpi slovenskega diskobolosa

Kristjan Čeh v soboto na Finskem, večina drugih na balkanskem prvenstvu.
Kristjan Čeh se bo v Skandinaviji spopadel s svetovno elito. FOTO: Peter Kastelic/AZS
Kristjan Čeh se bo v Skandinaviji spopadel s svetovno elito. FOTO: Peter Kastelic/AZS
M. U., STA
25. 6. 2021 | 18:31
10. 11. 2021 | 11:34
2:58

Najboljši slovenski atlet ta čas Kristjan Čeh bo jutri v metu diska nadaljeval mednarodno sezono v finskem kraju Kuortane v močni svetovni konkurenci. Šestnajst atletinj in 13 atletov pa se bo konec tedna merilo na balkanskem prvenstvo v Novem Pazarju, razen Čeha večina najboljših slovenskih slovenskih predstavnikov. Čeh je prvi mednarodni nastop v tej sezoni opravil konec preteklega tedna, ko je prepričljivo zmagal na ekipnem evropskem prvenstvu v Stari Zagori in ugnal tudi aktualnega evropskega prvaka iz Litve Andriusa Gudžiusa.

Slednjega na Finskem ne bo, so pa na startnem seznamu svetovni prvak iz Švedske Daniel Ståhl, Nemec Christoph Harting, olimpijski zmagovalec leta 2016 v Riu de Janeiru, Južnoafričan Frantz Kruger, tretji na OI leta 2000 v Sydneyju, ki sedaj nastopa za Finsko, Šved Simon Pettersson, četrti na EP 2018 v Berlinu, ter Gudni Valur Gudnason, ki je lani z 69,35 m postavil islandski rekord. »Danes zjutraj sem v Talinu v Estoniji opravil še regeneracijo, potem me je čakala pot z letalom, sedaj pa z vlakom na prizorišče sobotne tekme. Formo sem kar zadržal tudi po Stari Zagori, mogoče mi jo bo uspelo celo malce stopnjevati. Na treningih mi gre zelo dobro, konstantno imam lepe daljave, zadovoljen sem tudi s tehnično izvedbo. Jutri bo zanimiva tekma, Pettersson in Ståhl sta v tej sezoni tudi vrgla prek 69 m, Harting bo tudi na tekmi. Vse sem že premagal, razen Ståhla. Komaj čakam, pokazati želim, česa sem zmožen,« je dejal Čeh.

Neja Filipič v troskoku še lovi olimpijsko normo. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Neja Filipič v troskoku še lovi olimpijsko normo. FOTO: Andrej Isaković/AFP


V začetku julija bo tekmoval tudi na mitingih diamantne lige v Oslu in Stockholmu, kjer bo nastopil celoten svetovni vrh v metu diska. Ptujčan ima še vedno drugi izid sezone na svetu (69,52 m), pred njim je le Ståhl (69,71), tretji je Pettersson (69,48 m).
 

Lovijo olimpijske norme


V Novem Pazarju bodo v soboto in nedeljo v štafeti mlajših članov Lovro Mesec Košir, Jure Grkman, Gregor Grahovac in Jan Vukovič, Neja Filipič (troskok) Maja Mihalinec Zidar (100 in 200 m), Joni Tomičič Prezelj (100 m ovire), Lia Apostolovski (višina), Jerneja Smonkar (800 m), Anita Horvat (400 m), Klara Lukan (5000 m), Eva Pepelnak (troskok), Agata Zupin (400 m ovire), Maja Pogorevc (400 m), Kaja Debevec (100 m), Maja Bedrač (daljina), Gala Trajkovič (400 ovire, Maruša Černjul (višina), Karin Gošek (3000 m zapreke) in Liza Lap (disk). Tekmovali bodo tudi Žan Rudolf (800 m), Filip Jakob Demšar (110 m ovire), Matevž Šuštaršič (100 in 200 m), Jan Brešan (5000 m), Luka Janežič (400 m), Nino Celec (daljina), Dino Subašič (daljina), Rok Ferlan (400 m), Robert Renner (palica), Smonkarjeva, Zupinova, Pogorelčeva in Hrovatova pa bodo tekle tudi v štafeti 4 x 400 m. Za mnoge bo to ena zadnjih priložnosti v lovu na norme za olimpijske igre v Tokiu, rok poteče 29. junija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine