Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Le Jakob Šavli priveslal do četrtfinala

Slovenski reprezentanti v današnjem kajakaškem krosu za svetovni pokal v Ivrei niso bili tako uspešni kot včeraj v slalomu.
V Ivrei je danes v krosu zmagala Britanka Mallory Franklin. FOTO: Paul Childs/Reuters
V Ivrei je danes v krosu zmagala Britanka Mallory Franklin. FOTO: Paul Childs/Reuters
M. Š., STA
15. 9. 2024 | 14:11
15. 9. 2024 | 14:11
1:53

Zadnji dan tekmovanj svetovnega pokala v kajakaštvu na divjih vodah v Ivrei za Slovence ni bil tako uspešen kot včerajšnji, ko so nizali vrhunske dosežke v slalomu. V krosu niso bili najbolj razpoloženi, čast je reševal Jakob Šavli, ki je edini priveslal do četrtfinala.

V svoji skupini osmine finala je bil drugi, v četrtfinalni pa zadnji. Premagali so ga Francoz Gael Adisson, Poljak Mateusz Polaczyk, sicer zmagovalec včerajšnjega slaloma, in še en Francoz Benjamin Renia.

V kronometru je bil Šavli 20., v izločilne dvoboje pa se nista uvrstila Žiga Lin Hočevar s 27. in Tine Kancler z 32. dosežkom. Slednji je v razvrstitvi svetovnega pokala nazadoval na 11. mesto.

Zmagal je Britanec Jonny Dickson, drugi je bil Adisson, tretji pa Dicksonov rojak Sam Leaver.

Pri dekletih sta se z 19. oziroma 23. časom kronometra v izločilne boje uvrstili Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, a sta nato takoj izpadli. Že po vožnji na čas je tekmovanje končala Eva Terčelj, ki je tako v seštevku svetovnega pokala v tej disciplini s tretjega nazadovala na deveto mesto.

Prvi dve mesti sta osvojili Britanki, zmagala je Mallory Franklin pred vodilno v svetovnem pokalu Kimberley Woods. Tretja je bila olimpijska prvakinja Avstralka Naomie Fox.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine