Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kozinova pričakovano, Zavčev adut v nokdavnu

Najuspešnejša slovenska boksarka zanesljivo do nove zmage, Aljaž Venko z zvrhano mero sreče do neodločenega izida.
Ema Kozin je v svojo statistiko vpisala novo zmago. FOTO: Blažž Samec/Delo
Ema Kozin je v svojo statistiko vpisala novo zmago. FOTO: Blažž Samec/Delo
22. 5. 2021 | 21:58
23. 5. 2021 | 01:51
1:54
Slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin je – kot je bilo pričakovati – na Ptuju upravičila vlogo velike favoritinje in zanesljivo še drugič ugnala Srbkinjo Radano Knežević. Neenakega dvoboja je bilo konec že v drugi rundi, ko je 25-letnica iz Prijedora po prejetih udarcih ostala na kolenih.

Kozinova je tako dosegla še 21. zmago, enajsto z nokavtom (v poklicni statistiki ima še en neodločen izid), Kneževićeva pa je doživela osmi poraz (ima tudi dve zmagi). Naslednji nastop bo za 22-letnico iz Šmartnega ob Savi zagotovo veliko zahtevnejši, saj bo 30. julija na Malti šampionski pas združenja WBF in (začasni) naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC proti Južnoafričanki Noni Tenge (20 zmag, 11 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz).

Aljaž Venko je bil tokrat v velikih škripcih. FOTO: Tadej Regent/Delo
Aljaž Venko je bil tokrat v velikih škripcih. FOTO: Tadej Regent/Delo


Sodnik štel Aljažu Venku


Najboljšo borbo večera sta prikazala Aljaž Venko (3 zmage, 2 s k. o., 1 neodločen izid) in Italijan Luca Chiancone (1 zmaga, 1 neodločen izid), ki sta se v obračunu srednje kategorije razšla z neodločenim izidom. A jih ni malo, ki menijo, da bi moral zmagati Chiancone, ki je 27-letnemu Konjičanu zadal več čistih udarcev. Poleg tega je varovanca Dejana Zavca v četrti rundi spravil na rob nokavta, tako da mu je moral sodnik celo šteti.

Preostali slovenski boksarji so vknjižili zanesljive zmage. Denis Lazar (2 zmagi) je bil v poltežki kategoriji boljši od Čeha Martina Kabrhela (2 zmagi, 1 neodločen izid, 22 porazov), uspešna pa sta bila tudi novinca v poklicnem ringu.

Lovro Kramberger (desno) je v svojem prvem profesionalnem dvoboju nokavtiral Srba Darka Kneževića. FOTO: R. P.
Lovro Kramberger (desno) je v svojem prvem profesionalnem dvoboju nokavtiral Srba Darka Kneževića. FOTO: R. P.


Nijaz Ljubijankić je po točkah premagal Srba Bojana Veljkovića (1 zmaga, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 14 porazov), Lovro Kramberger pa je v lahko-težki kategoriji s tehničnim nokavtom prisilil k vdaji Srba Darka Kneževića (13 zmag, 10 s k. o., 38 porazov).
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine