Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Koliko je zaslužil v eni sezoni Michael Schumacher?

V tokratnem kvizu vprašanja o svetovnem prvenstvu v nogometu, pokalu Uefa in Michaelu Schumacherju.
Cafu je bil član slovite brazilske reprezentance na mundialu 2002. FOTO: Jerry Lampen/Reuters
Cafu je bil član slovite brazilske reprezentance na mundialu 2002. FOTO: Jerry Lampen/Reuters
26. 5. 2021 | 06:00
28. 5. 2021 | 22:53
3:01
1. V teh dneh pred 20 leti so organizatorji svetovnega prvenstva v nogometu začeli žrebati vstopnice za ogled tekem s pomočjo računalniške loterije. Mundial 2002 na Japonskem in v Južni Koreji, ki ga je zaznamovala tudi Slovenija, v finalu z zmago nad Nemčijo dobila pa Brazilija z izidom 2:0 (Ronaldo 2), je bil namreč privlačen in spektakularen, posledično so zaznali velik naval navijačev na vstopnice. V prvem krogu so ponudili gledalcem 220.000 vstopnic. Koliko zahtev za vstopnice so prejeli organizatorji turnirja?

A) 5,5 milijona
B) 10,5 milijona
C) 15,5 milijona

2. Danes bodo v Gdansku igrali finale evropske nogometne lige, naslednice nekdanjega pokala Uefa, ki je v prejšnjem stoletju nasledil pokal velesejemskih mest. Pred 50 leti so končali zadnjo sezono tega Uefinega tekmovanja, ki ga je leta 1971 nasledil pokal Uefa, slednjega pa leta 2009 evropska liga. Poznamo devet različnih zmagovalcev pokala, med njimi Dinamo Zagreb, tri lovorike je osvojila le Barcelona. Katera kluba sta se pomerila v finalu pokala velesejemskih mest pred 50 leti in kdo je postal zadnji zmagovalec?

A) Juventus : Leeds 2:2, 1:1
B) Ajax : Olympiakos 2:0, 0:0
C) Steaua : Hamburg 1:1, 0:1

Michael Schumacher FOTO: Aly Song/Reuters
Michael Schumacher FOTO: Aly Song/Reuters
3. Od nesreče legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja med smučanjem je minilo slabih osem let, odtlej je priljubljeni »Schumi« v zdravniški oskrbi sprva v bolnišnicah, nato v družinski hiši v Švici. Mnogi so ugibali, koliko je zaslužil sloviti nemški dirkač med uspešni kariero. Specializirani novinar Gazzette dello Sport je na Schumacherjevem vrhuncu pred 20 leti seštel njegovo plačo, prodajo licenčnih izdelkov in nabor prispevkov pokroviteljev. Koliko prihodkov je tedaj letno ustvaril Michael Schumacher?

A) 50 milijonov nemških mark
B) 80 milijonov nemških mark
C) 110 milijonov nemških mark

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine