Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Koleno operiral zaradi otrok, smučanja in nogometa

Teniški veteran Roger Federer se verjetno na igrišča ne bo vrnil do sredine prihodnjega leta.
Roger Federer med zadnjim nastopom v Wimbledonu, kjer ga je prepričljivo ugnal Poljak Hubert Hurkacz. FOTO: Toby Melville/Reuters
Roger Federer med zadnjim nastopom v Wimbledonu, kjer ga je prepričljivo ugnal Poljak Hubert Hurkacz. FOTO: Toby Melville/Reuters
17. 11. 2021 | 11:07
17. 11. 2021 | 11:10
1:30

O okrevanju po zadnji operaciji desnega kolena je Švicar Roger Federer spregovoril za Le Matin.

»Zelo bi me presenetilo, če bi lahko zaigral v Wimbledonu,« je priznal 40-letni zvezdnik, osvajalec 20 velikih slamov, ki ne igra od julijskega poraza v četrtfinalu Wimbledona. »Operacijo sem prestal tako, da bom lahko smučal z otroki ali v prihodnosti igral tudi nogomet in tenis. Najbolj me je motiviralo to, da se vrnem v formo za normalno življenje,« je dodal Federer in pristavil, da si želi slovesa na igrišču.

 »Svet se mi ne bo podrl, če nikoli več ne igram v finalu velikega slama, a to so moje največje sanje. Verjamem v takšne čudeže. Že sem jih doživel,« je dodal Federer, ki povsem ni ovrgel tudi možnosti, da bi odšel v pokoj.

Na njegove besede se agent Tony Godsick še ni odzval, medtem ko je Švicar na vrhu večne lestvice najuspešnejših teniških igralcev vseh časov še naprej izenačen s Špancem Rafaelom Nadalom in Srbom Novakom Đokovićem. Federerjev trener Ivan Ljubičić je sicer že pred dnevi dejal, da je Švicarjev nastop v Melbourne Parku malo verjeten, saj da do januarskega velikega slama »ne bo stoodstoten«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine