Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ko je videl njegov krvavi obraz, je vedel, da bo dvoboja kmalu konec

Ruski borec Aleksander Volkov po prepričljivi zmagi nad legendarnim Nizozemcem Alistairjem Overeemom prepričan, da je zdaj napočil njegov čas.
Ruski orjak Aleksander Volkov se je veselil nove prepričljive zmage. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Ruski orjak Aleksander Volkov se je veselil nove prepričljive zmage. FOTO: Matthew Childs/Reuters
7. 2. 2021 | 09:01
1:53
Ruski zvezdnik mešanih borilnih športov Aleksander Volkov je dosegel že več odmevnih zmag (skupaj doslej 33 ob osmih porazih), vendar tako zanesljive predstave, kakršno je tokrat uprizoril na spektaklu UFC v Las Vegasu proti Alistairju Overeemu (47 zmag, 19 porazov), po mnenju številnih poznavalcev še ni prikazal. »Drago«, kakor tudi kličejo 32-letnega Moskovčana, je namreč že v drugi rundi enostranskega obračuna v težki kategoriji s tehničnim nokavtom prisilil k vdaji legendarnega Nizozemca.

image_alt
Znova mu je uspelo – pri štiridesetih letih!


»Potem ko sem videl, da je začel Alistair krvaveti po obrazu, sem vedel, da najin dvoboj ne bo trajal več dolgo. Prepričan sem bil, da ga bo konec že v drugi ali najpozneje v tretji rundi. Čakal sem le še na pravi udarec, ki sem ga nato tudi dočakal,« je razkril Volkov, ki je od vsega začetka nadziral obračun v kletki.

image_alt
Še zdaj je šokiran zaradi dogajanja po obračunu


Sodnik ga je prekinil po dveh minutah in šestih sekundah v drugi rundi. Ruski orjak (201 cm) je tako prej ko ne pokopal še zadnje upe 40-letnega Nizozemca, da bi se še kdaj boril za šampionski pas združenja UFC. »Zdaj je napočil moj čas!« je poudaril »Drago« in dal jasno vedeti, da si zasluži dvoboj za naslov svetovnega prvaka v kraljevski kategoriji.

image_alt
Uspeha vesel zato, ker je hčerki pokazal, da se trdo delo izplača


Lovoriko si sicer od lanskega avgusta znova lasti ameriški šampion hrvaškega rodu Stipe Miočić (20 zmag, 3 porazi), ki bo 27. marca v Las Vegasu naslov najboljšega težkokategornika branil proti Francozu s kamerunskimi koreninami Francisu Ngannouju (15 zmag, 3 porazi). Njun prvi medsebojni dvoboj je pred tremi leti po točkah dobil Miočić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine