Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kje so slovenski odbojkarji začeli svojo pravljico?

Tokrat v našem kvizu preizkus znanja iz zgodovine slovenske odbojke, jeseniškega hokeja in Handanovićeve zgodbe pri Interju.
Naša odbojkarska izbrana vrsta je v 30 letih doživela marsikaj. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Naša odbojkarska izbrana vrsta je v 30 letih doživela marsikaj. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
21. 9. 2022 | 05:00
2:19

1. V zadnjih letih, ko uživamo v dosežkih slovenskih odbojkarjev, se je spomin vrnil k začetkom. Naša moška reprezentanca je prvo uradno tekmo doma igrala pred natanko 30 leti, takrat je ekipo zbral legendarni Viki Krevsel. Za uvod so Aleš Jerala, Andrej Berdon, Bruno Najdič in drugi ugnali Madžare s 3:0. Kje je bila ta tekma?

A) v Novem mestu

B) v Mariboru

C) v Murski Soboti

2. Dvajset let je naokrog od nenavadnega gostovanja jeseniških hokejistov v Transilvaniji, kjer so nastopili na turnirju za celinski pokal pri romunskem prvaku Gheorgheniju. Najvišje, s kar 24:0, so premagali turškega prvaka Ankaro. Koliko golov je na tej tekmi zabil Tomaž Razingar?

A) 4

B) 6

C) 8

3. Tako kot še zdaj je tudi pred petimi leti Samir Handanović branil pri milanskem Interju. Takrat, leta 2017, je podpisal novo pogodbo, ob tem pa smo takrat v Delu pisali, da je po odstotku ubranjenih enajstmetrovk številka 1 v Italiji. Koliko je znašal njegov dosežek v odstotkih?

A) 33 %

B) 44 %

C) 55 %

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine