Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Katera Slovenca sta igrala za Jugoslavijo na njeni zadnji tekmi?

V tokratnem kvizu preizkus znanja iz nogometa, hokeja in košarke.
Darko Milanič je 25. marca 1992 igral za Jugoslavijo v Amsterdamu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Darko Milanič je 25. marca 1992 igral za Jugoslavijo v Amsterdamu. FOTO: Tadej Regent/Delo
25. 3. 2023 | 05:00
2:31

1. Na današnji dan leta 1992 je jugoslovanska nogometna reprezentanca odigrala prijateljsko tekmo z Nizozemsko v Amsterdamu, ki velja za zadnjo pod zastavo nekdanje skupne države. Ob porazu z 0:2 niso nastopili Hrvati, sta pa bila med izbranci Ivice Osima dva Slovenca, ki sta v drugem polčasu zamenjala Dragana Stojkovića in Ilijo Najdovskega. Prvi je bil Darko Milanič, drugi ...

A) Džoni Novak

B) Gregor Židan

C) Srečko Katanec

2. Danes mineva pet let od smrti legendarnega hokejskega vratarja Toneta Galeta. Doma na Jesenicah, a že od 17. leta starosti član ljubljanske Olimpije, je blestel tako na klubskih tekmah kot v dresu Jugoslavije, za katero je v letih 1964-72 igral na treh olimpijskih igrah. Na OI '68 v Grenoblu je bil izbran za najboljšega vratarja in sledilo je povabilo iz NHL. Za katero moštvo je odigral tri pripravljalne tekme?

A) Philadelphia Flyers

B) Boston Bruins

C) New York Rangers

3. Jutri bo praznoval 61. rojstni dan John Stockton, s 15.806 asistencami (povp. 105 na tekmo) vodilni podajalec lige NBA vseh časov. Med celotno profesionalno kariero (1984–2003) je branil barve košarkarjev Utaha, s katerimi se je vselej uvrstil v končnico prvenstva. Nikoli pa ni osvojil šampionskega prstana, dvakrat ga je v velikem finalu ustavil Chicago. Katero mesto je zasedel na naboru NBA 1984?

A) 3.

B) 10.

C) 16.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine