Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kandidatov za prireditelja ZOI ne manjka

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je potrdil, da vlada izredno zanimanje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2036.
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je namignil, da bi ZOI 2036 lahko gostila Nemčija. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je namignil, da bi ZOI 2036 lahko gostila Nemčija. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
STA
27. 8. 2022 | 11:10
27. 8. 2022 | 11:13
1:34

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je potrdil, da v svetu vlada izredno zanimanje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2036, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Bach ocenjuje, da je to sad reform, ki jih je Mok uvedel v zadnjih letih.

»Postopki so v polnem teku in lahko potrdim, da imamo že zdaj več kot 10 interesentov iz štirih kontinentov. Manjka predstavnik Oceanije, a za Brisbane bi bilo še malo prezgodaj. Upam, da se bo ta trend nadaljeval,« je dejal 68-letni Nemec in se tudi malce pošalil s svojo izjavo, saj je Brisbane gostitelj iger 2032.

Za Bacha je tematika še kako aktualna, saj se vnovič v kandidaturi resno pogovarjajo prav v Nemčiji, ki je igre nazadnje gostila leta 1972 v Münchnu. Zdaj so se po uspešni organizaciji združenih evropskih prvenstev prav Bavarci močno ogreli, da bi v regiji spet gostili najprestižnejše športno tekmovanje na svetu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine