Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kako visoko je NK Maribor premagal tretjeligaša?

Tokratni športni kviz prinaša vprašanja iz sveta atletike, nogometa in tenisa.
Tudi Zlatko Zahović je igral na svetovnem prvenstvu leta 2002. FOTO: Tadej Regent
Tudi Zlatko Zahović je igral na svetovnem prvenstvu leta 2002. FOTO: Tadej Regent
F. T.
2. 3. 2022 | 05:00
5. 3. 2022 | 10:35
2:33

1. Na jutrišnji dan pred dvajsetimi leti je bilo na Dunaju svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki, Jolanda Čeplak pa je zmagala z novim svetovnim rekordom. Žal že pokojni Delov poročevalec Vito Divac je tedaj zapisal: »V prepolni dvorani Dusika v Praterju je bilo vse nared za veliko avstrijsko slavje. Hermann Maier, najboljši športnik Avstrije, je bil, kot vsa javnost, prepričan, da bo zlato okrog vratu obesil Stephanie Graf. Zgodil pa se je 'čudež'. Zlato je moral podelili slovenski šampionki Jolandi Čeplak.« Kakšen je bil čas Čeplakove in za koliko je prehitela Avstrijko?

A) 1:55,82; tri stotinke sekunde
B) 1:56,05; 20 stotink sekunde
C) 1:56,52; dve stotinki sekunde

2. Pred dvajsetimi leti sta igrala prijateljsko tekmo tedaj močni slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor, ki ga je vodil trener Bojan Prašnikar, in mariborski tretjeligaš Pobrežje. V majici slednjega je igral tudi Iztok Božič, dotlej najboljši slovenski teniški igralec, ki ga je za kratek čas registriral NK Pobrežje. Božič, takrat 470. igralec z lestvice ATP, je pri 30 letih igral več prijateljskih tekem, tudi to proti Mariboru, pri čemer je bilo 300 gledalcev presenečenih. Zmagal je vendarle Maribor, kakšen je bil končni izid tekme?

A) 13:0
B) 5:1
C) 1:0

3. Še ena zanimiva zgodba prihaja izpred dvajsetih let. Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu 2002 so želeli predstaviti svoje načrte novinarjem z vsega sveta, na njihovo povabilo je tja potoval tudi Delov novinar Siniša Uroševič. Med predstavitvijo korejskih mest je Uroševiča najbolj navdušil Suwon, njegovega kolega z irske televizije pa, kot je zapisal v reportaži naš kolega, predvsem cena – piva! Koliko je stala britanska merica (nekaj več kot pol litra) piva guiness v irskem baru z živo glasbo?

A) 17 dolarjev
B) 12 dolarjev
C) 5 dolarjev

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine