Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kaja Kajzer sedma na turnirju za grand slam v Izraelu

Judoistka Bežigrada do novih točk za svetovni pokal in kvalifikacijsko lestvico za OI v Tokiu, jutri na tatamiju tudi olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.
Kaja Kajzer si je priborila nove točke za svetovni pokal in kvalifikacijsko lestvico za OI v Tokiu. FOTO: Miha Šimnovec
Kaja Kajzer si je priborila nove točke za svetovni pokal in kvalifikacijsko lestvico za OI v Tokiu. FOTO: Miha Šimnovec
18. 2. 2021 | 17:51
18. 2. 2021 | 18:04
1:26
Na tekmovanje za grand slam v Tel Avivu, drugem letošnjem turnirju za svetovni pokal v judu, se za točke (tudi kvalifikacijske za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu) in denarne nagrade (skupni sklad znaša 154.000 dolarjev) bori 422 judoistov iz 60 držav. Med prijavljenimi tekmovalci je tudi devet Slovencev, uvodni dan se je do uvrstitve dokopala Kaja Kajzer.

image_alt
Zaplet na volitvah za predsednika Judo zveze Slovenije buri duhove


Judoistka Bežigrada je po dveh zmagah in porazih v kategoriji do 57 kilogramov zasedla sedmo mesto. Potem ko je Kajzerjeva v uvodnih dveh krogih ugnala Brazilko Jessico Pereiro (z vazarijem) in Kazahstanko Sevaro Nišanbajevo (z iponom), je zatem izgubila z Izraelko Timno Nelson Levy (z iponom) in v repešažu še z Madžarko Hedvig Karakas (z iponom).

Maruša Štangar je ostala brez uvrstitve, potem ko je morala v uvodnem krogu kategorije do 48 kilogramov po hudem skoraj desetminutnem boju priznati premoč Srbkinji Milici Nikolić (z iponom).

image_alt
Mušič stavi na dosedanje uspehe, Galuf tudi na Žolnirjevo


Ob olimpijski prvakinji Tini Trstenjak (do 63 kg) se bodo jutri pod slovensko zastavo borile še Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Martin Hojak (do 73 kg), v soboto pa še Patricija Brolih (do 78 kg) ter Vito Dragič in Enej Marinič (oba do 100 kg).
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine