Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Andreja Leški zablestela z bronasto kolajno na mastersu v Dohi

Judoistka Bežigrada si je s tretjim mestom na turnirju v Katarju priborila čudovito darilo za 24. rojstni dan, ki ga je praznovala v petek.
Andreja Leški je v Dohi potrdila vrhunsko pripravljenost. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Andreja Leški je v Dohi potrdila vrhunsko pripravljenost. FOTO: Karim Jaafar/AFP
12. 1. 2021 | 15:24
12. 1. 2021 | 18:51
2:36
Slovenska judoistka Andreja Leški je imenitno štartala v letošnjo sezono turnirjev za svetovni pokal. Na mastersu v Dohi (z nagradnim skladom (196.000 evrov) se je neustrašna Koprčanka po štirih zmagah in enem porazu v kategoriji do 63 kilogramov okitila z bronasto kolajno. Z njo si je izbojevala čudovito darilo za 24. rojstni dan, ki ga je praznovala v petek.
image_alt
Andreja kot resno opozorilo za Tino


»Občutki so res fenomenalni. Res sem vesela, da sem osvojila tretje mesto na tako pomembnem tekmovanju. Dan se sicer ni začel po željah. Uvodni borbi sta bili malo bolj zaspani, nisem si pripravila priložnosti za met. Bolj čakala sem na napake tekmic, kar se mi je obrestovalo, čeprav ni šlo povsem tako, kot sem si zamislila. V četrtfinalu sem nato izgubila po lastni napaki. A v repešažu in borbi za tretje mesto sem vendarle pokazala dober in aktiven judo ter nekaj lepih tehnik. Slab začetek, dober konec,« je povedala Leškijeva.
V dvoboju za tretje mesto je Andreja Leški (levo) ugnala Avstrijko Magdaleno Krssakovo. FOTO: Karim Jaafar/AFP
V dvoboju za tretje mesto je Andreja Leški (levo) ugnala Avstrijko Magdaleno Krssakovo. FOTO: Karim Jaafar/AFP


V uvodnem krogu je Andreja po hudem boju z iponom strla odpor dvakratne afriške prvakinje, Alžirke Amine Belkadi (10:0), v osmini finala pa je z vazarijem ugnala izjemno nadarjeno Madžarko Szofi Ozbas (7:0), ki se je predlani ovenčala z zlatimi kolajnami na mladinskem svetovnem in evropskem prvenstvu ter nato še na prvenstvu stare celine za mlajše članice.
image_alt
Evropska prvakinja prekinja uspešno športno pot


V četrtfinalu je morala judoistka Bežigrada priznati premoč Japonki Nami Nabekura (0:10), ki se je veselila zmage z iponom, tako da se je naša reprezentantka preselila v repešaž, v katerem je bila boljša od Kubanke Maylin Del Toro Carvajal (10:0). V dvoboju za bronasto odličje je nato Andreja prepričljivo premagala še Avstrijko Magdaleno Krssakovo (10:0); potem ko jo je po minuti in 40 sekundah vrgla za vazari, jo je 50 sekund pred koncem spravila še na hrbet.
image_alt
Fabjan: Slovenska reprezentanca ni le Tina Trstenjak


Zlate lovorike se je v tej kategoriji veselila francoska zvezdnica Clarisse Agbegnenou, ki je v velikem finalu z iponom ugnala Japonko Nami Nabekura, ki je bila pred tem v četrtfinalu boljša od 24-letne Primorke. Jutri bo Slovenijo v Dohi zastopal še Vito Dragič (nad 100 kg), ki se bo v prvem dvoboju spoprijel z Ukrajincem Jakivovom Hammom. Maruša Štangar (do 48 kg) je včeraj zasedla deveto mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine