Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kaja Juvan na OI mladih vsaj srebrna (VIDEO)

Slovenska teniška igralka se je v navezi s Poljakinjo Igo Swiatek prebila v finale dvojic. Metka Lobnik bronasta še ekipno.
Kaja Juvan ima kolajno že v žepu, ne ve pa še, kakšnega leska bo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kaja Juvan ima kolajno že v žepu, ne ve pa še, kakšnega leska bo. FOTO: Leon Vidic/Delo
J. P.
11. 10. 2018 | 07:18
11. 10. 2018 | 07:33
3:17
Buenos Aires – Slovenija nadaljuje zbiranje kolajn na olimpijskih igrah mladih v Argentini. Za novo, njen lesk še ni znan, je poskrbela tudi teniška igralka Kaja Juvan, ki se je v drugopostavljeni navezi s Poljakinjo Igo Swiatek uvrstila v finale, v katerem ju čakata četrti nosilki, Japonki Juki Naito in Naho Sato, ki sta v polfinalu izločili favorizirani kitajski številki 1. Slovensko-poljska kombinacija pa ni imela težav z domačinko Mario Lourdes Carle in Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano in je zmagala s 6:2 in 6:2.


V finalu z Japonkama


Kaja se tako že lahko veseli vsaj srebrnega odličja. »Kolajno sem napovedovala in obljubo držala. Vedeli sva, da sva močnejši od polfinalnih tekmic in da lahko zmagava, vprašanje je bilo le, kako čvrsti bosta nasprotnici zaradi podpore s tribun. Tudi v finalu imava lepe možnosti za uspeh, toda kakovost Japonk dokazuje njuna polfinalna zmaga nad prvima nosilkama. Z Igo se dobro razumeva, zdaj se morava le še zbrati in prepričana sem, da se nama lahko izide,« je za STA povedala obetavna 17-letnica.


Odlično tudi posamično


Juvanovi gre odlično tudi na posamičnem turnirju, včeraj kot četrta nosilka v osmini finala ni oddala niti igre Ukrajinki Viktoriji Dema, zdaj pa jo v četrtfinalu čaka še ena nepostavljena tekmica, Rusinja Oksana Selehmetjova. »V vseh dvobojih so odločilne prve igre. Napeto je bilo le v uvodu, pri 3:0 ali 4:0 pa nasprotnica izgubi samozavest,« je še zatrdila Kaja, ki za nameček tekmuje tudi v mešanih dvojicah v petopostavljeni navezi s Srbom Markom Miladinovićem, s katerim sta bila uspešna v prvem dvoboju.


Metka Lobnik drugič bronasta


Že drugega odličja v Buenos Airesu pa se je razveselila judoistka Metka Lobnik, ki je torkovemu posamičnemu bronu včeraj dodala še odličje enakega leska z naključno izbrano mešano ekipo Rio de Janeiro. Z njo se je prebila vse do polfinala, v četrtfinalu pa odpravila tudi zasedbo Atlante, za katero je tekmoval Rok Pogorevc. »Pot do ekipne kolajne je bila morda malce lažja kot v torek, saj ves pritisk ni bil na posamezniku, temveč se je porazdelil. Sicer je zame tukajšnji nastop nekaj neverjetnega, dveh kolajn se nisem nadejala niti v sanjah,« je navdušeno pojasnila Lobnikova.


Može šesti


Sredine slovenske nastope v Buenos Airesu je sklenil plavalec Matija Može s šestim mestom na 200 metrov prsno in časom 2:16,58. Konkurenco si je pokoril Japonec Ju Hanaguruma. Veslačica Ilaria Macchi je morala včeraj v skifu na vodo dvakrat, na koncu pa je bila tretja v finalu C oziroma skupno enajsta. Vse bolje pa kaže tudi kajtarju Toniju Vodišku, ki je v včerajšnjih dveh regatah z odlično predstavo zasedel četrto in prvo mesto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine